Mainos

Nokian Windows-puhelimen sielu näyttäytyi

Nokian ensimmäisiin Windows-puhelimiin tulee Microsoftin uusi Mango-käyttöjärjestelmä, joka kävi ensivisiitillä Helsingissä torstaina.

Nokia ja Suomi ovat Microsoftille tärkeitä - yhtiö järjestikin Helsingissä erilisen Mangon esittelytilaisuuden vain pari päivää USA:n julkistuksen jälkeen. Paikalla oli myös Microsoftin maailmanlaajuisesta kehittäjäyhteistyöstä vastaava Brandon Watson. Ylimmän johdon edustajan lennättäminen Seattlesta Helsinkiin kielii siitä, että Microsoft on erityisen kiinnostunut suomalaisista sovelluskehittäjistä. Watson esiintyi tänään noin 700 kehittäjälle Helsingin tennispalatsissa.

- Loistavia ideoita. Odotan että pääsen tutustumaan niihin syvällisemmin. Suomalaiset ovat selvästi ajatelleet asiaa pitkälle, Watson kommentoi.

Hän ei myöskään jättänyt epäselväksi Nokian merkitystä Microsoftille: kyseessä on tärkein kännykkäpuolen kumppani. Kamera, kartat ja OVI-sovellukset ovat tervetullut lisä Windows-puhelinperheeseen.

Watsonin mukaan Nokian ensimmäisen Windows-puhelimen julkistus on tärkeä virstanpylväs Microsoftille, jota kohden uuden käyttöjärjestelmän Mangon mukaantulo johdattaa. Watson myös vihjaisi, että Nokian puhelin tulee olemaan ihan oman näköisensä.

Kysyttäessä Watsonilta, onko Microsoftilla takataskussaan jotain yllätystä, jolla saadaan lisää kipinää Nokian puhelinjulkistukseen.

- Ilman muuta, mutta se pysyy takataskussa julkistukseen asti, Watson naurahti.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Kymmenen uutiset 26.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.