Nokian vesiverkostoa puhdistetaan yhä

Nokian vesiverkoston puhdistustyöt jatkuvat. Veden keittokehotus on voimassa yhä saastuneella 9000 asukkaan alueella.

Nokian vesikatastrofi jatkuu. Vesiverkostoa puhdistetaan eri puolilla Nokiaa vaiheittain. Puhdistuksen yhteydessä veteen saattaa irrota ruskeaa sakkaa ja vedenpaine on välillä alhainen. Tilanne jatkuu arviolta yli vuodenvaihteen.

Ruoka- ja juomavesi pitää yhä keittää Nokian saastuneella, noin 9000 asukkaan alueella. Jos vedessä on poikkeava haju tai väri, sitä ei suositella käytettäväksi edes keitettynä.

Puhdistetusta vesiverkon osasta otetaan adeno- ja norovirusnäytteet. Ensimmäiset näytteet otettiin tänään, ja niiden tulokset valmistuvat noin viikossa. Sen jälkeen tehdään päätöksiä keittokiellon asteittaisesta lopettamisesta.

Nokialla on suljettu tänään ja huomenna vedenpuhdistuksen vuoksi kaksi koulua. Lisäksi yksi päiväkoti toimii rajoitetusti.

Tilanne Nokialla on sikäli helpottamassa, että lääkäriin hoitoon hakeutuvien määrä on pudonnut viime päivinä.

Kaikkiaan vesikatastrofin aikana Nokian terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle on hakeutunut noin 800 potilasta. Tämän lisäksi osa on käynyt ainoastaan terveydenhoitajan vastaanotolla.

Osalla potilaista on pitkittynyttä ripulia ja väsymystä. Osa uusista potilaista on saanut tartunnan mahdollisesti pisaratartuntana, ei saastuneesta vedestä.

Nokian kaupunginjohtaja jäi sairauslomalle

Nokian kaupunginjohtaja Markku Rahikkala on jäänyt sairauslomalle.

Kaupunginhallitus on päättänyt, että hänen sijaisenaan toimii henkilöstöpäällikkö Vesa Koskinen.

Kaupunginjohtaja Rahikkalaa on arvosteltu voimakkaasti vesikatastrofin vuoksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat