Mainos

Nokian vesirajoitukset harkintaan

Nokian vesijohtoveden käyttörajoitusten lieventämistä voidaan harkita ensi viikolla, ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö arvioi. Toistaiseksi ruokavesi on kuitenkin edelleen keitettävä saastuneella alueella Etelä-Nokialla.

Viime päivinä Nokian vedestä on saatu vain puhtaita tutkimustuloksia. Tehokloorauksen jälkeen näytteitä on tutkittu lähes 30. Valtaosa marraskuussa saastuneesta vesijohtoverkostosta näyttää nyt olevan puhdas taudinaiheuttajista.

Yhdestä Koskenmäen alueelta otetusta vesinäytteestä löytyi norovirusta kaksi viikkoa sitten. Tälläkin alueella kolme muuta näytettä osoittautuivat puhtaiksi. Koskenmäen alueelta otettiin eilen uusintanäytteitä, joiden tutkimustulokset valmistuvat todennäköisesti loppuviikolla.

Vesijohtovesi saastui Etelä-Nokialla marraskuun lopulla, kun kaupungin jätevedenpuhdistamolta pääsi jätevettä vesijohtoverkostoon. Veteen levisi suolistobakteereja, viruksia ja muita taudinaiheuttajia, ja tuhannet nokialaiset sairastuivat vatsatautiin. Saastuneella alueella asuu noin 10 000 ihmistä, kolmannes Nokian asukkaista.

Viranomaiset asettivat vesijohtoveden 5. joulukuuta käyttökieltoon, joka purettiin 8. joulukuuta. Tämän jälkeen ruokavesi on pitänyt keittää. Peseytymiseen ja astioiden konepesuun vesijohtovettä on voinut käyttää. Saastuneen alueen asukkaille on vesikriisin aikana jaettu puhdasta vettä kiinteistä vedenjakelupisteistä ja jakeluautosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.