Mainos

Nokian vesinäytteistä tietoa ensi maanantaina

Nokian vettä saa jälleen käyttää, mutta ennen juomista sitä on keitettävä viisi minuuttia. Seuraavaksi vesijohtoverkosto tutkitaan tehokloorauksen jäljiltä. Otetuista näytteistä tutkitaan norovirus ja edenovirus sekä myöhemmin myös giardia.

Nokian vesijohtoveden tehoklooraus on saatu päätökseen. Työ viimeisellä puhdistettavalla alueella Etelä-Nokialla loppui varhain aamulla.

Vajaa viikko sitten alkaneella tehokloorauksella pyrittiin nujertamaan putkiston taudinaiheuttajat, jotka eivät hävinneet muulla puhdistuksella. Työ tehtiin kolmessa osassa. Kullakin puhdistettavalla alueella klooraus kesti runsaan vuorokauden.

Tehoklooraus sujui aikataulun mukaan, ja putkistoon saatiin suunniteltu kloorimäärä. Vettä saa jälleen käyttää, mutta ennen juomista sitä on keitettävä viisi minuuttia.

Seuraavaksi vesijohtoverkosto tutkitaan tehokloorauksen jäljiltä. Uusien vesinäytteiden otto on jo saatu käyntiin. Viimeiset tehokloorauksen jälkeiset näytteet otetaan ensi viikon maanantaina. Näytteistä tutkitaan noro- ja adenovirukset. Myöhemmin otetaan näytteitä vielä giardian takia. Ensimmäsiet tulokset valmistuvat ensi maanantaina.

Kansanterveyslaitoksen suosituksen mukaan käyttörajoitukset jatkuvat ainakin viikon puhtaiden näytteiden jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.