Mainos

Nokian vei pörssiä ylöspäin

Alavireinen pörssiviikko sai pirteän lopun Helsingissä perjantaina Nokian vauhdittamana. Myös hyvät uutiset Yhdysvaltojen taloudesta virkistivät osakekauppaa.

Hex-yleisindeksi oli päivän päättyessä noussut 2,1 prosenttia ja oli pistemäärässä 5001,52. Portfolio-indeksi, josta oli pudotettu pois Nokian paino-arvo oli pistemäärässä 1168,09 ja noussut 1,3 prosenttia.

Pörssin vaihto oli 351,1 miljoonaa euroa, joka kertoo, ettei kauppa ollut kuitenkaan hiljaista vilkkaampaa. Nokian osakkeen hinta nousi 3,2 prosenttia 12,40 euroon. Yt-neuvotteluista ilmoittaneen Nokian alihankkijan Perloksen osake nousi 1,2 prosentilla 3,34 euroon.

Metsäyhtiöitten osakkeet olivat nekin nousussa, UPM-Kymmene 1,7 prosentilla ja Stora Enso 1,6 prosentilla. Tuloksensa perjantaina julkaisseen Tamron osakkeen hinta ei noussut torstain päätösluvuista, vaan jäi 3,90 euroon.

Muualla Euroopassakin pörssikurssit kipusivat tänään Yhdysvaltain myönteisten taloustietojen jälkeen. Bruttokansantuotteen ilmoitettiin kasvaneen loppuvuodesta 1,4 prosentilla. Ennusteissa oli puhuttu 0,7 prosentista. Myös Yhdysvaltain yksityinen kulutus kasvoi loka-joulukuussa odotettua enemmän.

New Yorkin osakemarkkinat avautuivat odotetusti nousuun tänään. Bruttokansantuotteen kasvun ohella alamaissa koko viikon ollutta kauppaa siivittivät tiedot joiden mukaan USA:n yksityinen kulutus kasvoi loka-joulukuussa odotettua enemmän.

Wall Streetillä teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi oli kaupankäynnin alkutunteina 1,3 prosentin kasvussa ja teknologiaosakkeiden Nasdaq oli saavuttanut 1,6 prosentin nousun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.