Nokian tunnusmusiikki ei kelvannut tavaramerkiksi

Nokia perusteli tavaramerkkihakemusta osoittamalla Hongkongin immateriaalioikeuksien virastolle internetsivuja, joissa soittoääni arvioidaan maailman tunnetuimmaksi.

Nokian yritys hakea tavaramerkkiä tunnusmusiikilleen on hylätty Hongkongin immateriaalioikeuksien virastossa, kertoo Digitoday-internetsivusto.

Nokia jätti vuonna 2004 hakemuksen tunnusäänensä ensimmäisistä sävelistä, jotka soivat, kun matkapuhelin käynnistetään. Nokian mielestä sävelet muodostavat merkittävän osan koko neljän tahdin soittoäänestä. Tunnusmusiikki on asennettuna jokaiseen Hongkongissa myytyyn Nokian puhelimeen.

Nokia perusteli tavaramerkkihakemusta osoittamalla immateriaalioikeuksien virastolle lukuisia internetsivuja, joissa soittoääni arvioidaan maailman tunnetuimmaksi.

Viraston tutkijan mielestä kuluttajat eivät kuitenkaan erota soittoäänellä varustettua laitetta Nokian tuotteeksi. Tavaramerkin hylkäystä perusteltiin myös sillä, että äänimerkki voi olla erottamiskykyinen vain musikaalista ääntä tuottavissa laitteissa, ei esimerkiksi palosammuttimissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat