Mainos

Nokian tulosta odotetaan, kurssi noussut rajusti

Nokian loppuvuoden tulos julkistetaan kello 13, yhtiön osake on noussut huimasti aamun aikana. Myös Euroopan pääpörssit ovat avanneet aamulla noin neljä prosenttia eilisen yläpuolella.

Matkapuhelinjätti Nokia nousee rajusti Helsingin pörssissä. Yhtiön osakekurssi on noin kahdeksan prosentin kiidossa reilu tunti ennen yhtiön tulosjulkistusta.

Puolet noususta voidaan kuitenkin lukea Euroopan osakemarkkinoiden yleisen kehitykseen tiliin, sillä Euroopan pääpörssit ovat avanneet aamulla noin neljä prosenttia eilisen yläpuolella.

Nokian nousu johtuu muun muassa Motorolan vaikeuksista, jotka ennakoivat Nokian myynnin kääntyneen nousuun kilpailijansa kotikentällä Pohjois-Amerikassa.

Myös Wall Streetin eilinen huippupäivä nostaa kurssia, minkä lisäksi Nokian osakekurssi, niin kuin muutkin osakkeet, ovat olleet voimakkaassa heilunnassa viime päivinä.

Nokiaa kohottaa myös Siemensin aamulla julkaisema osavuositulos. Nokialla on Siemensin kanssa yhteinen verkkoyhtiö NSN.

Lisäksi Nokian tärkeimmän siruvalmistajan Texas Instrumentsin eilen ilmoittama vahva tulos antaa olettaa Nokian loppuvuoden sujuneen hyvin.

Helsingin pörssin yleisindeksi on kivunnut 5,4 prosenttia ja noussut 8 pistettä 10000 pisteen rajan yläpuolelle.

Nokia kertoo kello 13, kuinka yhtiön viime vuoden neljäs neljännes ja koko viime vuosi sujuivat. Tulostietojen ohella yhtiö kertoo arvionsa matkapuhelinmyynnistä ja markkinaosuudestaan.

Nokia pitää myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuuden Espoon pääkonttorissaan, vaikka yhtiön piti alun perin jättää se väliin. Tilaisuuden pääaiheeksi noussee Saksan Bochumin tehtaan sulkeminen ja sen aikaansaamat reaktiot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.