Mainos

Nokian tulosodotuksessa on epätoivoa ja toivoa

Matkapuhelinvalmistaja Nokia julkaisee tänään loka-joulukuun tuloksensa, jonka odotetaan romahtavan.

Analyysipalveluyhtiö Inderesin mukaan Nokian tulosta varjostavat monet riskitekijät. Inderes uskoo, että Nokian Symbian-tuotteiden myynti on ollut heikkoa joulumyynnistä huolimatta.

Analyysipalveluyhtiö uskoo myös, että älypuhelintoimintojen tappio syvenee edellisneljänneksestä kasvaneiden kulujen takia. Myös Nokian ensimmäisen neljänneksen ohjeistuksesta ei voida Inderesin mukaan odottaa liikoja.

Nokian heinä-syyskuun tuloksen pelasti peruspuhelinmyynti. Inderesin mukaan peruspuhelinmyynnissä on edelleen toivoa. Se odottaa, että Nokia on toimittanut 95 miljoonaa peruspuhelinta 34 euron keskihinnalla.

- Mielestämme Nokia on peruspuhelimissa pystynyt tuomaan yllättävän hyviä ominaisuuksia hintaluokkaan nähden, Inderes kirjoittaa aamuraportissaan.

Uutistoimisto Reutersin teettämässä analyytikkoennusteessa osakekohtaisen tuloksen odotetaan laskevan 0,04 euroon vuodentakaisesta 0,22 eurosta. Tuloksen ennen veroja odotetaan romahtavan yli 70 prosentilla 270 miljoonaan euroon. Luvut ovat ei-IFRS-lukuja, joissa ei ole huomioitu kertaluonteisia eriä. Näin luvut ovat vertailukelpoisia edellisvuoden tuloksen kanssa.

Analyytikot odottavat myös, että Nokia jakaa osinkoa viime vuoden tuloksestaan 0,20 euroa osakkeelta. Vuoden 2010 tuloksesta yhtiö jakoi 0,40 euroa osakkeelta.

Nokia julkaisee tuloksensa tänään noin kello 13.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.