Mainos

Nokian tulos ylitti odotukset - kurssinousua 22 prosenttia

Nokia kurssi nousi hurjasti Helsingin pörssissä yhtiön julkistettua aamulla odotettua paremman osavuositoksensa.

Nokia julkaisia aamulla osavuosikatsauksensa ja se siivitti yhtiön kurssin nousuun. Nokialle kertyi nousua kaiken kaikkiaan 22 prosenttia eli 7,86 euroa 43,67 euroon.

Nokian tulos heinä-syyskuussa oli 1,335 miljardia euroa. Tulos ylitti selvästi analyytikkojen odotukset, joissa oli povattu keskimäärin 1,1 miljardin euron tulosta.

Nokian tulos heinä-syyskuussa oli 1,335 miljardia euroa (937 miljoonaa vuotta aiemmin). Yhtiön liikevaihto oli 7,575 miljardia euroa (5,037 miljardia vuotta aiemmin). Nokian osavuosikatsauksen oli määrä tulla julkisuuteen alun perin 26. lokakuuta. Katsaus kuitenkin julkaistiin jo tänä aamuna kello 9. Tammi-syyskuun osalta Nokian liikevaihto oli runsaat 125 miljardia markkaa ja voitto noin 25 miljardia markkaa.

Nokian liikevaihto kasvoi voimakkaasti heinä-syyskuussa, ja vuoden kolmannen neljänneksen tulos oli hyvä. Liikevaihto kasvoi 50 prosenttia vuoden 1999 kolmanteen neljännekseen verrattuna ja oli 7,75 miljardia euroa. Liikevoitto kasvoi 39 prosenttia 1,322 miljardiin euroon. Liikevoittoprosentti oli 17,5.

Jorma Ollila

-Vireänä jatkuneen markkinakasvun ja liiketoimintojemme erinomaisen tehokkuuden ansiosta pystyimme kolmannen vuosineljänneksen aikana saavuttamaan hyvin vahvan tuloksen. Nokia Networks säilytti johtoaseman uusissa verkkoteknologioissa, ja Nokia Mobile Phones toi uusia tuotteita markkinoille sujuvasti ja nopeasti. Molemmat seikat myötävaikuttivat merkittävästi vuosineljännekseen, johon olen erittäin tyytyväinen, sanoo Nokian pääjohtaja Jorma Ollila.

-Nokia on paremmissa asemissa kuin koskaan aikaisemmin johtamaan tulevaa markkina- ja teknologiakehitystä. Perustamme toimintamme vahvuuksillemme, joita ovat selvä johtoasema teknologiassa ja muotoilussa sekä tunnettu tuotemerkkimme. Nämä tekevät Nokiasta maailman johtavan yrityksen langattoman viestinnän alueella. Yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin on mahdollista rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää ja parantaa yritysten tehokkuutta, Ollila sanoo

-Uskomme kasvattaneemme markkinaosuuttamme sekä uusien verkkoteknologioiden että etenkin matkapuhelimien osalta. Näkemyksemme markkinakehityksen perustekijöistä pysyy ennallaan. Vuonna 2000 arvioimme myytävän yli 400 miljoonaa matkapuhelinta ja ennustamme, että miljardin käyttäjän kokonaismäärä saavutetaan vuoden 2002 loppuun mennessä. Vuoden 2001 kokonaismarkkinaksi arvioimme noin 550 miljoonaa puhelinta, sanoo Jorma Ollila.

-Nokia Networksin vakaan tilausvirran ja johtavan matkapuhelinvalikoimamme ansiosta olemme siirtyneet neljännelle vuosineljännekselle hyvin vahvoissa asemissa. Uskomme, että osakekohtaisen tuloksen osalta saavutamme ennätyksellisen tason vuoden 2000 neljännellä vuosineljänneksellä. Vuodelle 2001 uudistamme tavoitteemme liikevaihdon 25-35 prosentin kasvusta ja hyvänä jatkuvasta kannattavuudesta, toteaa Ollila.

Nousua myös Ney Yorkissa

Osakekauppa New Yorkissa lähti torstaina liikkeelle selvästi nousevin kurssein. Pontta hyvään vireeseen olivat ruokkineet tällä kertaa myönteiset osavuositulokset, Microsoft ja Nokia etunenässä.

Nokia ponkaisi Wall Streetillä 26 prosenttia 38 dollariin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.