Mainos

Nokian tulos putosi odotetusti 22 %

Pääjohtaja Jorma Ollila

Pääjohtaja Jorma Ollila

Nokian on kertonut odotetusti tuloksensa pudonneen kolmannella vuosineljänneksellä 22 prosenttia viimevuotisesta. Nokia teki kuitenkin hyvän tuloksen heinä-syyskuussa eli noin 1. 068 miljardia euroa.

Alkuvuoden eli tammi-syyskuun tulos oli 3,7 miljardia euroa mikä on noin 11 prosenttia vuoden takaista vähemmän.

Tulos osaketta kohti nousi 0,16 euroon, mikä on yhtiön aiemman 0,14-0,16 euron arvion ylärajalla. Liikevoitto oli 1,1 miljardia euroa, mikä oli lähes yhtä paljon kuin edellisellä neljänneksellä. Liikevaihto sen sijaan putosi 7,05 miljardiin euroon 7,346 miljardista eurosta.

Nokia arvioi vuoden viimeisen neljänneksen olevan kolmatta vahvempi. Yhtiö uskoo edelleen liikevaihtonsa kasvun nousevan 25-35 %:n tasolle vuoden 2002 aikana.

Nokia uskoo matkapuhelinmarkkinoiden palautuvan vakaammiksi, ja siksi yhtiö pitäytyy 40 prosentin markkinaosuustavoitteessaan pitkällä aikavälillä. Loppuvuodesta yhtiö uskoo matkapuhelinmyynnin nousevan syksystä ja ennustaa koko vuodelle 390 miljoonan kappaleen myyntiä. Myös verkkoliiketoiminnassa Nokia povaa kasvua loppuvuodelle.

Yhtiö arvioi, että verkkoliiketoiminta kasvaa merkittävästi ensi vuoden toisella vuosipuoliskolla ensimmäiseen verrattuna.

-Joustavana, tehokkaana ja ydinliiketoimintaansa keskittyneenä yrityksenä olemme pystyneet selviytymään hyvin viime kuukausien vaikeassa markkinatilanteessa. Kovassa kilpailutilanteessa ja epävarmassa toimintaympäristössä onnistuimme säilyttämään vakaan kannattavuuden ja vahvan liiketoiminnan kassavirran, joka oli kumulatiivisesti ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana 3,9 miljardia euroa, sanoo Nokian pääjohtaja Jorma Ollila.

-Vaikka markkinatilanne on vääjäämättä vaikuttanut Nokian liikevaihdon kasvuun, olemme edelleen saavuttaneet hyviä tuloksia keskeisten vahvuuksiemme ansiosta. Arvostettu tuotemerkki, ensiluokkainen toiminta ja huipputuotteet ovat perusta kannattavuudelle ja tuloksille. Emme ole myöskään tinkineet panostuksestamme tulevaisuuden menestyksen kannalta olennaisiin tekijöihin. Nokia aikoo jatkossakin olla edelläkävijä ja tarjota tuotteillaan ihmisille hyödyllisiä ja mielenkiintoisia tapoja rikastuttaa elämäänsä sekä luoda langattoman viestinnän alalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia, Ollila lupaa.

Nokian ja sen alihankkijoiden kurssit ovat lähteneet nousuun.

(Seitsemän uutiset 19.10.2001)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.