Mainos

Nokian tulos odotuksia parempi

Nokian toisen vuosineljänneksen tulos oli markkinoiden odotuksia parempi, mutta tulos kuitenkin heikkeni vuoden takaisesta.

Nokian toisen vuosineljänneksen tulos oli 1,166 mrd euroa eli markkinoiden odotuksia parempi. Vuoden takaisesta tulos heikkeni noin viidenneksen.

Liikevaihto oli 7,346 mrd euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,17 euroa. Nokian liikevoittoprosentti oli 15,5, Nokia Networksin 15,8 ja Nokia Mobile Phonesin 17,9

Nokia sanoo, että liikevaihdon 5 %:n kasvu ja vahva, positiivinen kassavirta kertovat toiminnallisesta tehokkuudesta yhtiön sopeutuessa muuttuneeseen markkinatilanteeseen.

Nokia julkisti toisen vuosineljänneksen tuloksensa tänään puoliltapäivin. Tulokselta ei odotettu etukäteen yllätyksiä, sillä Nokia antoi kuukausi sitten tulosvaroituksen, jonka raamien uskottiin kestävän.

Pääjohtaja Ollila varovainen arvioissaan

Jorma Ollila

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila sanoo matkapuhelinmarkkinoiden heikentyneen nopeasti toisen neljänneksen lopulla ja olleen paljon odotettua heikommat.

Tämän vuoksi yhtiö on varovainen arvioidessaan tulevaa kehitystä. Ollilan mukan Nokia on kuitenkin edelleen tehostanut toimintaansa ja pitänyt kannattavuutensa.

Nokian mukaan heinä-syyskuun aikana myynti ei välttämättä kasva lainkaan, mutta voi nousta viiteen prosenttiin. Vaikean markkinatilanteen vuoksi Nokia ei anna lainkaan arviota koko loppuvuodelle. Huhti-kesäkuussa Nokian myynti kasvoi 5 prosenttia.

Myöskään matkapuhelinten kokonaismyynnistä maailmassa Nokia ei anna tarkkoja arvioita, vaan pitäytyy jo kesäkuun tulosvaroituksen yhteydessä antamissaan ennusteissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.