Mainos

Nokian tulos odotettua parempi

Nokian tammi-syyskuun tulos ennen veroja ja vähimmäisosuuksia nousi 3,719 miljardista eurosta 3,850 miljardiin euroon. Nokia ilmoittaa myyntinsä ja kannattavuutensa kasvaneen selvästi. Osakekohtainen tulos heinä-syyskuussa oli 0,18 euroa. Viime vuoden vastaavalla jaksolla se oli 0,16 euroa.

Nokia pitää ennallaan arvionsa maailmassa myytävistä matkapuhelimista vuonna 2002. Yhtiön mukaan puhelimia myydään noin 400 miljoonaa kappaletta.

Nokian osakkeen kurssi oli vahvassa noussa Helsingin pörssissä. Kello 16.00 aikaan kurssi oli runsaan 10 prosentin nousussa eilisestä, 16,60 eurossa.

Ollila: Tulos rohkaiseva

Jorma Ollila

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila toteaa, että yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulos oli erittäin rohkaiseva. -Kokonaisliikevaihtomme kääntyi jälleen kasvuun samalla kun pro forma osakekohtainen tulos, 0,18 euroa, ylitti aikaisemmat arviomme. Tämä keroo Nokian henkilöstön vahvasta osaamisesta ja kiitos hyvästä saavutuksesta kuuluu kaikille nokialaisille, Ollila sanoo.

-Pystyimme edelleen säilyttämään vahvan kannattavuuden ja erinomaisen 2,2 miljardin euron liiketoiminnan kassavirran. Matkapuhelimissa pro forma liikevoitto kasvoi huomattavat 25 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Liikevoittoprosentti ylitti aikaisemman arvion ja oli erinomainen 22,2. Olen myös hyvin tyytyväinen kuluvan vuoden kehitykseen Nokian markkina-aseman ja markkinaosuuden osalta, Ollila toteaa Nokian tulostiedotteessa.

Ollila uskoo, että värinäytöt ja multimedia lisäävät kiinnostusta langattomaan viestintään ja matkapuhelinmarkkinat ovat siirtymässä uuteen kasvuvaiheeseen. -Tätä vauhdittavat lukuisat uudet, massamarkkinoille suunnatut tuotteet, joiden multimediaviestitoiminto ja värinäyttö tuovat mukanaan uusia käyttömahdollisuuksia. Pidämme kiinni aikaisemmasta arviostamme, jonka mukaan maailmassa myydään tänä vuonna noin 400 miljoonaa matkapuhelinta, Ollila sanoo.

Pääjohtaja Ollila huomauttaa, että langattomien verkkojen markkinat pysyvät edelleenkin haasteellisina investointien jatkuessa vähäisinä. -Kolmannen sukupolven verkkojen käyttöönotossa on kuitenkin tapahtunut selvää edistystä. Verkkojen avaaminen testikäyttöön on meneillään, ja valmistajat ja operaattorit tekevät tiiviisti työtä yhteensopivuustestauksen parissa, Ollila sanoo.

Ollila uskoo, että kolmannen sukupolven järjestelmä on tarpeeksi kehittynyt laajamittaisia puhelintoimituksia varten vuoden 2003 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

(MTV3)

(Talousuutiset 17.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.