Mainos

Nokian tulos liki nelinkertaistui

Nokian tulos tammi-maaliskuussa oli 1,45 miljardia eli lähes nelinkertaistui vuotta aiemmasta vajaasta 400 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi 43 prosenttia 11,3 miljardiin.

Liikevoittoa kasvatti erityisesti matkapuhelinryhmän Nokia Mobile Phonesin tuloksen merkittävä paraneminen. Edellisen vuoden vastaavalla ajanjaksolla matkapuhelinryhmän tulos oli lievästi tappiollinen, mutta nyt sen kannattavuus oli vahva. Myös Nokia Telecommunications kasvoi yhä rivakasti ja sen tulos parani edelleen.

Telecommunications-toimialaryhmän kasvu oli 34 prosenttia ja Nokia Mobile Phonesin 58 prosenttia. Myös muut yksiköt -ryhmän liikevaihto kasvoi 53 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kun otetaan huomioon eräistä liiketoiminnoista luopumisen vaikutus.

Näistä tärkeimmät olivat televisiotuotanto ja osuus hollantilaisesta kaapeliyhtiöstä.

Toimitusjohtaja Jorma Ollilan mukaan alkuvuoden tulos osoittaa, että Nokia on lujittanut johtavaa asemaansa monilla tietoliikennealan nopeimmin kasvavista alueista.

Yhtiön pyrkimyksenä on edelleen vahvistaa asemaansa yhtenä maailman johtavista tietoliikennealan järjestelmä- ja laitevalmistajista.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.