Mainos

Nokian tulos lähes ennallaan

Nokian on odotetusti parantanut tulostaan viime vuodesta. Huhti-kesäkuussa Nokian voitto oli 1,3 miljardia euroa. Se on 11 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Nokian alkuvuoden tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta oli 2,6 miljardia euroa eli lähes viimevuotisella tasolla. Viime vuoden tammi-kesäkuun tulos oli 2,65 miljardia euroa.

Liikevaihto puolestaan laski tammi-kesäkuussa verrattuna vastaavaan aikaan vuosi sitten 15,35 miljardista eurosta 13,94 euroon. Pro forma -osakekohtainen tulos kasvoi 0,19 euroon.

Nokia uskoo myynnin kasvun kiihtyvän toisella vuosipuoliskolla.

Yhtiö odottaa kolmannen vuosineljänneksen aikana liikevaihtonsa yltävän 7,2-7,6 miljardin euron haarukkaan. Koko toisella vuosipuoliskolla liikevaihdon kasvuksi arvioidaan 3-10 prosenttia. Liikevaihtoa kasvattavat muun muassa uusien puhelinmallien volyymitoimitukset.

Nokia myi toisella vuosineljänneksellä 36 miljoonaa matkapuhelinta, mikä vastaa noin 12 %:n kasvua verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Toisen neljänneksen markkinoiden koon arvioidaan olleen noin 93 miljoonaa matkapuhelinta.

Nokia alensi Motorolan tavoin arviotaan maailmassa kuluvana vuonna myytävistä matkapuhelimista 400 miljoonaan kappaleeseen. Yhtiön aiempi arvio oli 400-420 miljoonaa matkapuhelinta.

Yhtiö arvioi omaksi markkinaosuudekseen matkapuhelinmarkkinoilla toisella neljänneksellä yli 38 prosenttia, koko vuonna yli 37 prosenttia.

Nokia uskoo markkinoiden arvioidaan kasvavan kaikilla pääalueilla noin 5 %, voimakkaimmin Pohjois-ja Etelä-Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella, ja seuraavaksi voimakkaimmin Euroopassa.

Nokian osake oli Helsingin pörssissä noin puoli tuntia tuloksen julkistamisen jälkeen kolmen prosentin laskussa.

Ollila tyytyväinen tulokseen

Jorma Ollila

Pääjohtaja Jorma Ollilan mukaan Nokian toinen vuosineljännes oli kokonaisuudessaan vahva.

Ollilan mukaan ala on kuitenkin toipumassa hieman odotettua hitaammin. Ollila arvioi, että alalla on ylikapasiteettia ja että osa kilpailijoista on heikossa taloustilanteessa.

(Seitsemän uutiset 18.07.2002)

(Talousuutiset 18.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.