Mainos

Nokian tulos hieman odotettua parempi

Nokia on kertonut hieman odotettua paremmasta tuloksesta.

Nokian raportoitu tulos rahoituserien jälkeen parani heinä-syyskuussa 1,2 miljardiin euroon. Osakekohtainen tulos, 0,17 euroa, oli odotusten mukainen.

Liikevaihto väheni viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 5 prosenttia 6,8 miljardiin euroon. Ilman valuuttakurssien muutoksen vaikutusta liikevaihto olisi kasvanut 4 prosenttia.

Kolmannella neljänneksellä yhtiön matkapuhelinvolyymit kasvoivat voimakkaasti. Myyntimäärä kasvoi 23 prosenttia ja oli 45,5 miljoonaa kappaletta. Nokian markkinaosuus matkapuhelimista kasvoi 39 prosenttiin. Nokia arvioi, että teollisuudenalan volyymi vuonna 2003 on noin 460 miljoonaa kappaletta.

Nokia Networksin liikevaihto on puolestaan laskenut kolmannen vuosineljänneksen aikana 21 % ja oli 1,2 miljardia euroa. Tulos oli lähellä nollaa.

Ollila tyytyväinen N-Gageen

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila pitää N-Gagen lanseerausta onnistuneena. Pelipuhelimia on toimitettu myyntiin 30 000 liikkeeseen ympäri maailman.

- Laitteet myytiin useissa liikkeissä loppuun ensimmäisten päivien aikana. Tämän perusteella olemme saaneet runsaasti tilauksia jakelijoilta ja jälleenmyyjiltä, Ollila kertoo.

(MTV3)

(Talousuutiset 16.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.