Mainos

Nokian tulos heikkenemässä

Nokian osakekohtainen tulos nousi ennakoitua enemmän 0,15 euroon huhti-kesäkuussa. Yhtiö arvioi heinä-syyskuun osakekohtaiseksi tuloksekseen 0,08-0,10 euroa, kun vastaava tulos oli vuotta aiemmin 0,17 euroa.

Vaikka Nokian huhti-kesäkuun voitto kohentui viime vuoden vastaavasta ajasta, ilman kertaluontoista erää voitto olisi jäänyt viime vuoden tasolle. Yhtiön tärkeimmän yksikön eli Nokia Mobilesin liikevaihto laski 13 prosenttia ja oli hieman vaille 4,2 miljardia euroa. Koko konsernin myynti putosi 5 prosenttia 6,6 miljardiin euroon. Yhtiö oli jo aiemmin ennakoinut, että myynti voi jäädä hieman viime vuodesta. Nokia kertoi markkinaosuutensa olleen 31 prosenttia, kun vielä alkuvuoden kolmena kuukautena oltiin 32 prosentissa.

Yhä edelleen yhtiön omat arviot ovat suurempia kuin alan kehitystä seuraavien markkinatutkimuslaitosten. Alkaneen neljänneksen liikevaihdon yhtiö arvioi olevan 6,6-6,8 miljardia euroa. Osakekohtaisen tuloksen arvioidaan jäävän 8-10 senttiin, kun se viime vuonna vastaavana aikana oli 17 senttiä.

Voitto rahoituserien jälkeen huhti-kesäkuulta oli 1 miljardi euroa. Vuosi sitten vastaavaan aikaan se oli 946 miljoonaa euroa.

Nokian kurssi laskuun

Nokian kurssi syöksähti heti tulosjulkistuksen jälkeen jyrkkään laskuun. Jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana yhtiön osake romahti vuoden pohjalukemiin, mistä suunta jatkui yhä vain alaspäin. Alimmillaan osakkeen arvo käväisi 9,60 eurossa, missä pudotusta edellispäivän päätöskurssista oli yli 15 prosenttia.

Vuoden edellisestä pohjanoteerauksesta Nokia pisti vielä yli euron verran huonommaksi. Tätä ennen yhtiöllä oli käyty tänä vuonna kauppaa alimmillaan 10,67 euroon. Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen pohjalukemista oli tultu 15 sentin verran ylöspäin, ja pahimman syöksylaskun vaihe näytti olevan ohitse.

Nokia julkisti huhti-kesäkuun tuloksensa iltapäivällä kello 13 Suomen aikaa. Tulosjulkistuksen alla yhtiön osake oli 0,6 prosentin laskussa. Nokian osake on ollut koko viikon loivassa laskussa markkinoiden odotellessa hermostuneena tuoreimpia tulostietoja ja yhtiön omia arvioita kolmannen vuosineljänneksen näkymistä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 15.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.