Mainos

Nokian tulos 23 miljardia markkaa

Nokian viime vuoden tulos rahoituserien jälkeen oli 3,8 miljardia euroa eli noin 22,8 miljardia markkaa, mikä on parempi kuin kertaakaan aiemmin. Tulos on 57 prosenttia korkeampi kuin edellisvuonna. Loka-joulukuussa Nokian tulos rahoituserien jälkeen parani 1,27 miljardiin euroon edellisvuoden 836 miljoonasta. Liikevaihtoa yhtiö keräsi viime vuodelta 19,8 miljardia euroa, mikä on 48 prosenttia edellisvuotta enemmän. Nokian osakekohtainen tulos parani 51 prosenttia 2,24 euroon. Osinkoesitys/osake 0,80 euroa (0,48).

-Viimeisellä vuosineljänneksellä jatkunut vahva kasvu ja erinomainen tulos johtivat jälleen ennätykselliseen vuoteen. Lujitimme johtoasemaamme matkapuhelinmarkkinoilla, ja meillä on täysi syy olla tyytyväisiä suoritukseemme, sanoo Nokian pääjohtaja Jorma Ollila.

Nokian matkapuhelinyksikön Nokia Mobile Phonesin liikevaihto parani edellisvuodesta 63 prosenttia 13,2 miljardiin euroon.

Nokia Networksin liikevaihto oli 5,673 miljardia euroa (4,390). Nokia Mobile Phones keräsi liikevaihtoa 13,182 miljardia euroa (8,070).

Nokia osake Helsingin pörssissä on noussut parisen prosenttia tuloksen julkistamisen jälkeen.

Pääjohtaja Ollila: Kasvu jatkuu tänä vuonna

Jorma Ollila

Nokia uskoo yhä voimakkaaseen kasvuun myös tänä vuonna. Yhtymän kasvutavoitteena on lisätä liikevaihtoa 30-40 prosenttia nykyisestä.

-Vankka kilpailuasema, kattava tuotevalikoima ja innovatiiviset ratkaisut yhdessä vahvan tuotemerkkimme ja tehokkaan maailmanlaajuisen toimintamme kanssa ovat pohjustaneet kannattavuutemme kasvua. Vahvistaaksemme johtoasemaamme langattoman tietoyhteiskunnan kehittämisessä keskitymme näihin osa-alueisiin myös jatkossa, Ollila toteaa.

Osake splitataan

Nokian hallitus esittää yhtiön osakkeen nimellisarvon jakamista neljällä. -Osakkeen hintaa on nykyään pidettävä liian korkeana markkinoiden parhaan toimivuuden kannalta. Nimellisarvon jakaminen on omiaan lisäämään osakkeen likviditeettiä ja siten tukemaan kurssikehityksen vakautta., Nokia kertoo tiedotteessaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.