Mainos

Nokian televisiotuotannon myynti vahvistettiin

Nokian televisio-tuotannon myynti hongkongilaiselle Semi-Techille vahvistettiin tänään, kun osapuolet allekirjoittivat kesäkuussa tehdyn esisopimuksen. Yhtiö ilmoitti jo talvella luopuvansa tappiollisesta tv-tuotannosta. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Toimitusjohtaja Tapio Hintikan mukaan kaupan lopulliset vaikutukset koko Nokian tulokseen selviävät vasta sen jälkeen, kun televisioiden valmistus Saksan tehtaalla saadaan aikaisempien suunnitelmien mukaan lopetettua syyskuun loppuun mennessä ja kauppaan kuuluvien televisiomyyntiyhtiöiden siirtojen jälkeen.

Nokia teki jo viime vuoden tilinpäätökseen runsaan 2 miljardin markan tappiovarauksen tv-tuotantoaan varten. Tämän on sanottu kattavan kulut, vaikka yhtiö olisi joutunut lopettamaan koko tuotannon.

Kaupassa yhtiölle siirtyy Nokian Turun televisiotuotanto, televisoihin liittyvä teknologia ja lopettavan Saksan Bochumin-tehtaan tuotantovälineet. Nyt tehty sopimus koskee Finlux-, Luxor-, Salora, Schaub-Lorenz ja Oceanic tuotemerkkioikeuksia. Lisäksi ostajalla on oikeus käyttää Nokia-tuotemerkkiä Nokian tekniikkaan perustuvissa televisioissa ja videoissa vuoden 1999 loppuun saakka.

Yhtiölle siirtyy myös Nokian kansainvälisiä televisiomyyntiyhtiöitä Euroopassa ja Nokian televisiotekniikan tutkimuskeskus Bochumissa Saksassa. Ostajan palvelukseen siirtyy noin 750 Nokian työntekijää Suomessa ja noin 500 muualla Euroopassa. Suomessa Nokialle jää Turun viritintehdas, jossa työskentelee noin sata ihmistä.

Semi-Tech-ryhmään kuuluva kulutuselektroniikkayhtiö Akai Electric valmisti viime vuonna viisi miljoonaa televisiota. Nokian tv-tuotannon ostaneen ryhmän osan eli Semi-Tech (Global) Companyn pääkonttori on Torontossa Kanadassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.