Mainos

"Nokian superpuhelimille yhtiön kaikkien aikojen suurin markkinointikampanja"

Matkapuhelinjätti Nokian ensimmäisten Windows Phone -puhelinten julkistus lähestyy kovaa vauhtia. Nokian Pohjois-Amerikan toimintojen johtaja Chris Weber on kommentoinut kihelmöivää tilannetta VentureBeat-sivuston haastattelussa.

Weber kehuu haastattelussa, että Nokian uudet "superpuhelimet" tulevat tarjoamaan ylivertaisen käyttöliittymän kilpailijoihinsa verrattuna. Hänen mielestään iPhonen ja Android-laitteiden sovelluskeskeinen toimintamalli on vanhentunut. Hän sanoo, että kyseiset järjestelmät pakottavat käyttäjät lataamaan useita eri ohjelmia, joiden välillä on sitten klikkailtava ja pompittava.

Nokian puhelimet tulevat tarjoamaan hänen mielestään saumattomamman ja tehokkaamman kokemuksen Windows Phonen "live-tiilien" kautta. Weber kehuu myös Nokian uutuuksien kamerateknologiaa ja akun kestoa. Weberin mukaan Nokia saattaa rökittää kilpailijoitaan myös tuotteidensa hinnoittelulla.

Weber vahvisti haastattelussa, että uutuuspuhelimien julkistusta tuetaan yhtiön kaikkien aikojen suurimmalla markkinointikampanjalla. Weber ei kuitenkaan kerro yksityiskohtia suunnitelluista toimista.

Weber siirtyi Nokialle Microsoftilta helmikuussa ja hän on jo ehtinyt vaihtaa 80 prosenttia johtoryhmänsä jäsenistä.

Rintamalta kuuluu jo jyrinää

Nokian kerrotaan sopineen taiwanilaisen sopimusvalmistaja Compalin kanssa kahden miljoonan Windows Phone -puhelimen kasaamisesta loka-joulukuussa.

Unwiredview-verkkosivuston mukaan Compal aloittaisi ensimmäisten Windows Phone -puhelimien toimittamisen Nokialle jo syyskuussa. Sivustolla arvellaan, että Nokian ensimmäinen Windows Phone -luuri saatetaan esitellä Lontoossa järjestettävässä Nokia World-tapahtumassa 26-27.10, joten ensimmäisiä puhelimia saattaisi täten tulla myyntiin nopeasti julkistuksen jälkeen.

Samaan aikaan Weber kuitenkin rauhoittelee odotuksia tämän vuoden osalta Yhdysvalloissa. Weberin mukaan Nokian WP7 -puhelimet rantautuvat Yhdysvaltoihin todenteolla vasta ensi vuonna, jotta mm. paikalliset operaattorit ehditään saamaan mukaan laitteiden markkinointiin.

Weberin mukaan uusissa superpuhelimissa on keskityttävä Yhdysvaltojen markkinoille, sillä vain voittamalla markkinat Yhdysvalloissa voi voittaa maailmanlaajuiset markkinat.

Venturebeat-sivustolla pohditaan, että Nokian täytyy saada palikat loksahtamaan täysin kohdilleen Windows Phone -laitteidensa julkistuksessa. Markkinaosuuttaan menettäneelle yhtiölle jokaisen myyntisesongin menettäminen on kuitenkin aina uusi isku.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.