Mainos

Nokian Sisu Diesel kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

Nokialla toimiva dieselmoottoritehdas tarvitsee kolmen vuoden kuluessa runsaat sata uutta työntekijää.

Yhdysvaltalaiseen Agco-konserniin kuuluva dieselmoottoritehdas Sisu Diesel on laajentamassa tuotantoaan Nokialla. Nokian Linnavuoressa sijaitsevan tehtaan tuotantokyky kaksinkertaistuu kolmen vuoden kuluessa. Uudistuksilla tähdätään lähinnä automaation lisäämiseen. Toimitusjohtaja Eero Tomin mukaan vuorotyötä ei kovin paljon voida lisätä, koska tehdas toimii jo kolmessa tai neljässä vuorossa.

Nokialle tarvitaan kolmen vuoden kuluessa runsaat sata uutta työntekijää. Nykyisin Sisu Dieselin palveluksessa on Nokialla noin 630 henkilöä.

Sisu Dieselin dieselmoottoreita käytetään muun muassa Valtra-traktoreissa. Agco osti Sisu Dieselin ja Valtran pari vuotta sitten. Agco tekee traktoreita monilla tuotemerkeillä, mutta Sisu Diesel on konsernissa ainoa moottorinvalmistaja. Yksikön liikevaihto on lähes 140 miljoonaa euroa vuodessa.

Sisu Diesel valmistaa nykyisin vuosittain noin 27 000 dieselmoottoria pääasiassa traktoreihin ja muihin maatalouskoneisiin. Moottoreista noin 20 000 tehdään Suomessa ja 7000 Brasiliassa. Tuotantoa laajennetaan molemmissa maissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.