Mainos

Nokian ryöstäjät sitoivat myyjän – mukaan yli 100 000 euron korut

Nokialla syyskuun lopussa aseella ryöstetystä Timanttiset -liikkeestä saatiin saaliiksi pitkästi yli 100 000 euron korut.

Kultasepänliikkeeseen tuli noin klo 11.15 kaksi tekijää, jotka aseella uhaten sitoivat liikkeessä yksin olleen myyjän käsistä ja jaloista kiinni.

Muutaman minuutin aikana tekijät anastivat liikkeestä yhteensä 136 000 euron arvoisia koruja. Mukana saaliissa oli kivettömiä timanttisormuksia, keltakultaisia ja hopeisia kaula-, ranne- ja nilkkaketjuja.

Silminnäkijän mukaan hieman ennen ryöstöä liikkeen eteen ajoi polkupyörällä mies. Hän jätti pyöränsä Korkeemäenkadun ja Kauppakadun nurkkaukseen maahan ja juoksi liikkeen sisälle. Silminnäkijän mukaan sisälle mennessään mies veti tumman hupparin päähänsä. Liikkeen edustalla maassa on myös toinen pyörä.Pyöristä toinen on musta ja toinen valkoinen.

Poliisi löysi teon jälkeen saman päivänä muutaman sadan metrin päästä Puropuistosta polun varrelta hylättynä kaksi polkupyörää.

Pyörät olivat jätetty Souranderintien varrella sijaitsevan Kerholan pysäköintialueelta Puropuistoon johtavan polun varrelle vesilaitoksen pumppaamorakennuksen viereen.

Löydetyt pyörät ovat todennäköisesti tekijöiden ryöstössä käyttämiä.

Pyörät ovat poliisin hallussa ja poliisi julkistaa niistä ohessa olevat kuvat. Ohessa on myös karttakuva pyörien löytöpaikasta ja ryöstetyn Timanttiset -liikkeen sijaintipaikasta.

Liikkeessä tekijöitä oli kaksi mieshenkilöä, joista poliisi on aikaisemmin 24.9 jo julkaissut valvontakameran kuvaa.

Toisen tekijän tuntomerkit:

- 180-185 cm pituinen mies
- tumma takki, molemmissa hihoissa vaaleampi raita tai heijastin
- jalassa kaksiväriset housut, mahdolliset työhousut; housussa olevat taka- ja reisitaskut tummemmat
- vaaleat kengät
- huppu päässä
- reppu selässä

Toisen tekijän tuntomerkit:

- 180-185 cm pituinen mies
- tumma takki, missä hartioiden kohdalla vaaleampi kohta
- huppu päässä
- tummat housut

Myyjän kertoman mukaan ainakin toisella miehistä oli sukkahousut päässä siten, että se suojasi tekijän kasvoja.

Ainakin toinen miehistä oli puhunut selkokielistä suomen kieltä.

Poliisi pyytää havaintoja erityisesti tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä, jotka ovat olleet liikkeellä tällaisilla polkupyörillä. Mikäli tekijät ovat jättäneet pyörät pumppaamon lähelle, he ovat saattaneet jatkaa matkaa autolla tai jalkaisin.

Poliisi pyytää myös kuvassa olevista pyöristä tietäviä tai mahdollisesti pyörän omistajia ilmoittamaan tietonsa poliisille.

Myös kaikki muutkin havainnot tekoon liittyen kiinnostavat poliisia.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot p. 050-3998024 tai 07187 45800 tai sähköpostiin: pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.