Mainos

Nokian renkaiden tappio supistui

Henkilöautojen ja raskaan kaluston renkaita valmistavan Nokian Renkaiden tammi-maaliskuun tappio oli viisi miljoonaa euroa, kun vielä vuosi sitten vastaavaan aikaan tappiota kertyi 6,6 miljoonaa. Yhtiön liikevaihto kasvoi 14 prosenttia lähes 77 miljoonaan euroon.

Yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan, että leuto syksy siirsi Pohjoismaissa talvirengaskauppaa yli vuodenvaihteen ja kesärengaskauppa alkoi tavanomaista myöhemmin. Myyntiä vauhdittivat myös tuotevalikoimaan tulleet kesärengasuutuudet kuten korkean nopeusluokan kesärengas, jonka toimitukset kuluttajakauppaan alkoivat alkuvuodesta. Nokian polkupyöränrenkaiden myynti oli 1,6 miljoonaa euroa eli edellisvuoden tasolla.

Vianor-myyntiketjun liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajasta 31 prosenttia 29,4 miljoonaan euroon. Nokian Renkaat vaihtoi viime syksynä myyntipisteidensä nimen Vianoriksi, joka korvasi Isko- ja Mestarit-rengasliikkeet. Nokian Renkaiden mukaan henkilöautonrenkaiden ja Vianor-rengasketjun myyntinäkymät loppuvuodelle ovat hyvät. Autokaupan ja raskaiden renkaiden myynnissä on odotettavissa laskua, ja siksi yhtiö suuntaa myyntiä erityisesti Pohjois-Amerikkaan ja Venäjälle.

Raskaiden renkaiden tuotantoa yhtiö aikoo sopeuttaa kysyntää vastaavaksi. Yhtiö uskoo, että sillä on hyvät edellytykset saavuttaa tänä vuonna yli 10 prosentin myynnin kasvu sekä edellisvuotta parempi tulos.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.