Mainos

Nokian Renkaat paransi

Nokian Renkaiden tulos nousi viime vuonna selvästi rengasmarkkinoiden laskusta huolimatta. Nokian Renkaiden vuoden 2001 tulos rahoituserien jälkeen oli 37 miljoonaa euroa, mikä on 36 % edellisvuotta enemmän. Yhtiön liikevaihto kasvoi 6,3 % ja oli 423,4 miljoonaa euroa (v. 2000 398,5 milj. euroa).

Nokian Renkaat kertoo, että Nokia-merkkisten kesä- ja talvirenkaiden markkinaosuudet paranivat keskeisillä markkina-alueilla. Erityisen hyvin myynti sujui Venäjällä, Itä-Euroopan maissa, Norjassa ja USA:ssa. Raskaiden renkaiden kysyntään vaikuttivat viime vuonna maailmantalouden epävarmuus, konevalmistajien pienentyneet tuotantovolyymit sekä Euroopan maatalouden vaikeudet.

Tämän vuoden aikana Nokian Renkaat ei usko uusien autojen myynnin ja renkaiden kysynnän piristyvän merkittävästi. Myöskään raskaiden renkaiden markkinat eivät näytä elpyvän ainakaan alkuvuoden aikana. Yhtiö kertoo, että sen tavoitteena on tuloksen parantaminen vuoden ensimmäisellä puoliskolla, vaikka ensimmäisen neljänneksen tulos jää edellisvuoden tapaan tappiolliseksi.

Nokian Renkaiden hallitus esittää, että viime vuodelta jaetaan osinkoa 0,83 euroa osakkeelta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.