Mainos

Venäjä näkyy tuloksissa - Nokian Renkailla ja HKScanilla vaikeaa

Nokian Renkaat kärsi tammi-maaliskuussa Venäjän ruplan heikentymisestä.

Sen sijaan Keski-Euroopassa myynnin odotetaan kasvavan tänä vuonna yli viidenneksellä.

Nokian Renkaiden tulos ennen veroja putosi tammi-maaliskuussa Venäjän vuoksi 39 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 64 miljoonasta eurosta. Liikevaihto supistui 6 prosenttia 312 miljoonaan euroon.

Yhtiön mukaan ruplan heikentyminen tuo myös kilpailuetuja, sillä Venäjän tehtaan tuotannosta yli puolet menee vientiin. Ruplissa maksetut tuotantokustannukset ja euroissa saadut vientitulot eivät kuitenkaan peitä täysin uusien autojen ja renkaiden myynnin heikentymistä Venäjällä.

Nokian Renkaat ennakoi, että renkaiden kappalemääräinen myynti kasvaa tänä vuonna kaikilla päämarkkina-alueilla. Yhtiötä auttaa myös raaka-aineiden hintojen lasku.  

HKScanilla vaikea alkuvuosi

Lihayhtiö HKScanin alkuvuosi oli vaikea. Tulosta söivät kova hintakilpailu ja sianlihan vientiin kohdistuneet rajoitukset Venäjällä.  

-Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto ja liikevoitto olivat selvät pettymykset. Liikevaihdon lasku johtui sekä alentuneista myyntimääristä että myyntihinnoista, kertoo toimitusjohtaja Hannu Kottonen tulostiedotteessa.

HKScanin tammi-maaliskuun tulos ennen veroja painui 16 miljoonaa euroa miinukselle. Vuosi sitten tappiota kertyi 7 miljoonaa euroa. Liikevaihto putosi 465 miljoonaan euroon 507 miljoonasta eurosta.

Valtaosa tappioista kertyi Ruotsista, mutta yhtiö oli vaikeuksissa myös Suomessa. HKScan arvioi, että kuluttajien ostovoiman heikentyminen vaikutti liikevaihdon 7 prosentin putoamiseen.


 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.