Mainos

Nokian renkaat kiistää tuotannon siirron Venäjälle

Nokian Renkaiden henkilöstö uskoo, että yhtiössä toteutettujen suurten saneerausten taustalla on harkittu, kattava ja pysyvä rengastuotannon siirtäminen Suomesta Venäjälle.

Yhtiön viestintäjohtaja Raila Hietala-Hellman kiistää henkilöstön väitteet. Hänen mukaansa yhtiö on vain lisännyt tuotantoaan Venäjällä, koska siellä sijaitsevat suuret markkinat.

- Laajennamme toimintaamme Venäjällä, koska siellä olemme lähellä kasvavia markkinoita, selvittää viestintäjohtaja Hietala-Hellman.

Nokian Renkaat on kasvattanut kapasiteettiaan Pietarin lähellä sijaitsevalla Vsevolozhskin tehtaallaan. Tehtaan neljän tuotantolinjan rinnalle asennettiin syksyllä kolmea uutta linjaa ja kapasiteetin on määrä nousta nykyisestä kymmeneen miljoonaan renkaaseen vuoteen 2011 mennessä.

Nokian Renkaiden pääluottamusmies Petri Sorvali pitää yhtiön strategiamuutosta erittäin pahana virheenä. Hänen mukaansa Venäjällä ei pystytä tekemään yhtä vaativia töitä kuin Suomessa.

-Yhtiö on aliarvioinut laadun merkityksen globaalissa rengaskilpailussa. Renkaiden johto teki erittäin suuren virhearvion supistaessaan korkean ammattitaidon omaavaa henkilöstöä Suomessa samaan aikaan kun satsasi panoksia uusien tuotantolinjojen rakentamiseen Venäjällä, sanoo pääluottamusmies Sorvali.

- Johto ei ole myöskään kiinnittänyt riittävästi huomiota Venäjään liittyviin maariskeihin kuten valuuttakurssien arvaamattomaan vaihteluun, hän lisää.

Sorvali muistuttaa, että Nokian rengastuotannon kannattavuus ja laatu ovat olleet vuosikymmeniä maailman huippuluokkaa.

-Korkean ammattitaidon varaan olisi ollut järkevää rakentaa myös nyt. Erityisesti kun lähitulevaisuudessa edessä ovat mittavat koko Eurooppaa koskevat toimialan uudelleen järjestelyt, tiivistää Nokian Renkaiden pääluottamusmies Petri Sorvali henkilöstön näkemykset.

Nokian Renkaat Oyj:ssä ja Nokian Raskaat Renkaat Oyj:ssä on käyty ja käydään parhaillaankin poikkeuksellisen mittavia yt-neuvotteluja, jotka ovat johtamassa noin 300 työntekijän ja toimihenkilön irtisanomisiin. Lomautukset koskevat noin 700 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.