Mainos

Nokian Renkaat ja romanialaisyhtiö yhteistyöhön

Nokian Renkaat Oyj on solminut pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen romanialaisen rengastehtaan Tofan Grup S.A:n kanssa. Tofan Grup ryhtyy valmistamaan eräitä Nokian maatalous- ja teollisuusrenkaita tehtaillaan Romanissa.

Tuotanto käynnistyy vaiheittain, ja ensimmäisen nokialaisrenkaan arvioidaan valmistuvan Romaniassa vuoden 1998 alussa. Tuotannossa käytetään suomalaisia muotteja, mutta koneita ei siirretä. Raskaat renkaat -tuotealueen johtaja Antero Turunen vakuuttaa, että yhteistyösopimus ei vähennä henkilöstömäärää Suomessa. Päinvastoin pitkällä aikavälillä työvoiman tarve lisääntyy.

Turusen mukaan Nokialla keskitytään nyt yhtiön kannalta tärkeämpään alaan ns. premium-tuotteisiin. Se tarkoittaa metsäkonerenkaita, satama- ja kaivoskonerenkaita. Tämän rengasryhmän kysyntä on suurempi kuin tuotantokyky. Renkaita menee vientiin maailmanlaajuisesti noin 70 maahan. Tofan Grupin kanssa tehty sopimus vapauttaa Nokialla tehdastilaa menekkituotteille.

Yhteistyösopimukseen kuuluvien tuotteiden osuus oli viime vuonna 9 prosenttia Nokian raskaiden renkaiden 300 miljoonan markan liikevaihdosta. Tavoitteena on muutamassa vuodessa saada sopimuksen piiriin 30-45 miljoonan liikevaihto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.