Mainos

Nokian palkinto Pekka Abrahamssonille

Säätiön tänään luovuttaman palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Nokia Säätiö antoi tämän vuoden tunnustuspalkintonsa professori Pekka Abrahamssonille. Hän vetää hanketta, jonka tarkoitus on parantaa Euroopan ohjelmistotuotannon kilpailukykyä nopeuttamalla tuotekehitystä.

- Ohjelmistot ovat yksi tärkeimmistä elementeistä mitattaessa informaatio- ja telekommunikaatioalan roolia taloudessa, perustelee Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila palkinnon myöntämistä Abrahamssonille.

Ollilan mukaan ohjelmistojen merkitys korostuu entisestään Nokian muuttaessa liiketoimintamallejaan.

Abrahamsson toimii Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen VTT:n tutkimusprofessorina. Hänen vetämässään hankkeessa on mukana 37 yritystä ja yhteisöä kahdeksasta Euroopan maasta.

Hän on niin sanotun ketterän ohjelmistokehityksen uranuurtajia Suomessa. Hän on ohjannut useita alan hankkeita teollisuudessa. Hänen ryhmänsä on myös kehittänyt matkapuhelimiin tarkoitettujen ohjelmistosovellusten kehittämiseen tarkoitetun menetelmän.

Nokian säätiön luovuttaman palkinnon arvo on 10 000 euroa. Lisäksi säätiö jakoi 89 apurahaa, joiden yhteissumma on noin 450 000 euroa. Apurahat on tarkoitettu tohtoritutkintoon tähtääviin jatko-opintoihin sekä professoreiden ja tutkijoiden vierailuihin.

Nokia perusti säätiön vuonna 1995. Sen tarkoitus on tukea tieto- ja tietoliikennetekniikan kehittämistä sekä edistää alan opetusta Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.