Mainos

Nokian Oulun henkilöstö osasi odottaa muutoksia

Nokian Oulun henkilöstö osasi odottaa muutoksia tietohallintoon, sanoo ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Mikko Merihaara.

Uutiset eivät tulleet yllätyksenä, koska tietohallinto oli säästynyt kesän yt-neuvotteluissa irtisanomisilta.

Luottamushenkilön mukaan moni yhtiön työntekijä jatkaisi mieluummin Nokialla kuin joutuisi ulkoistetuksi toiseen yritykseen. Hän kertoo työntekijöiden pelkäävän, että ulkoistaminen on vain pidempi tie irtisanomisille.

Espoon Nokian työntekijät pelkäävät vieläkin potkuja

Nokian pääkonttorissa Espoossa huoli tulevaisuudesta painaa monen työntekijän mieltä. Nokia aikoo vähentää tietohallinnostaan enintään 300 työntekijää ja ulkoistaa Suomessa noin 715 työntekijää kahdelle intialaisyhtiölle. HCL Technologies ja TATA Consultancy Services toimivat jo Suomessa.

Toimihenkilöiden luottamusmies Harri Määttänen kertoi STT:lle, että ulkoistamisen pelätään johtavan lopulta irtisanomisiin.

– Se on suurin vaara tässä. Tänään työantaja vakuutti, että nämä kaksi firmaa ovat hyvin vastuuntuntoisia. Aikaisemmat esimerkit osoittavat, että työpaikka ei välttämättä ole uudessakaan työpaikassa varma.

Määttänen sanoi, että työntekijät ottivat uutisen vastaan eri tavalla: osa sarkastisella huumorilla, osa olemalla hiljaa. Piinaava odotus on kuitenkin toistaiseksi ohi.

– Tämä oli uutinen, jota on osattu odottaa jo pidemmän aikaa. Henkilöstö on jopa kysellyt, milloin saadaan lisää infoa. Nyt se tuli, ja ehkä se on helpotuskin, kun saadaan selvyyttä tulevaisuuteen. Yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla niiden osalta, jotka osallistuvat uudelleenorganisointiin.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja