Mainos

Nokian osake syöksyy - analyytikko selittää syyt

Matkapuhelinvalmistaja Nokian osake lähti Helsingin pörssissä jyrkkään laskuun tämänpäiväisten uutisten takia.Nokian osakkeen hinta oli laskenut puolen päivän aikoihin hieman yli 11 prosenttia alle kahteen euroon.

Nokia ilmoitti vähentävänsä maailmanlaajuisesti enintään 10 000 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä. Yhtiö antoi tänään myös negatiivisen tulosvaroituksen. Nokia varoitti, että laite- ja palveluyksikön liikevoittoprosentti on kuluvalla neljänneksllä ennakoitua heikompi, ja painuu alkuvuotta pahemmin miinukselle.

Pohjola Pankin analyytikon Hannu Rauhalan näkemyksen mukaan Nokian tämänpäiväistä kurssisyöksyä selittää moni tekijä.

– Nokia itse kertoi, että sen toisen neljänneksen tulos tulee olemaan odotettua heikompi. Lisäksi taustalla on yleinen epävarmuus ja kuinka syvällä Nokia oikein menee. Missä vaiheessa säästöt purevat ja miten kassavirta kehittyy? Noita kysymyksiä on paljon.

– Yleinen näkyvyys liiketoimintaan on kerta kaikkiaan huono. Ja vielä kun yleinen markkinatilanne on heikko, niin kyllä kurssireaktion ymmärtää, Rauhala kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa Nokian tulevaisuuden kannalta oleellista on se, missä vaiheessa Nokia pystyy irtautumaan Symbian-laitteista ja missä vaiheessa Nokian Lumia-puhelimet lyövät itsensä läpi markkinoilla.

Nokian osakkeella käytiin kauppaa kello 11.15 2,05 eurolla. Osake oli 7,8 prosentin laskussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.