Mainos

Nokian Ollila huolissaan Euroopan päätöksentekokyvystä

Ollila arvostelee poliittista eliittiä ja ammattiyhdistysliikettä siitä, etteivät ne ole todellisuudessa huolissaan suuresta työttömyydestä.

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila on huolissaan Euroopan kyvystä tehdä tarvittavia talouspoliittisia päätöksiä. TV1:n Lauantaiseurassa vieraillut Ollila muistuttaa, että Euroopan kasvu on tällä hetkellä vain puolentoista prosentin luokkaa ja työttömyys on lisääntymässä.

Samaan aikaan USA:ssa ja erityisesti Aasiassa kasvu on täysin toisenlaisella tasolla. Euroopassa ei ole Ollilan mielestä näköpiirissä sellaisia seikkoja, jotka saisivat kehityksen liikkeelle.

Ollila arvostelee poliittista eliittiä ja ammattiyhdistysliikettä siitä, etteivät ne ole todellisuudessa huolissaan suuresta työttömyydestä. Tämä johtuu osittain siitä, että tarvittavat päätökset ovat hankalia ja kirpaisevat lyhyellä aikavälillä.

Ollila yhtyy pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) äskettäin esittämiin näkemyksiin siitä, että EU:ssa vallitsee takatalvi, kun sen moottorina toiminut vanhojen jäsenmaiden ja komission yhteistyö on alkanut yskiä.

Pääjohtaja kaipaa lisää pääomia myös yksityiselle sektorille, jotta keskeiset suomalaiset yhtiöt voitaisiin pitää kotimaisessa omistuksessa. Se on hänen mukaansa mahdollista tarkistamalla tulo- ja varallisuusverotusta sekä osinkojen verotuskohtelua.

Ollilan mielestä Suomessa ei ole tapahtunut merkittävää yrittäjien varallisuuden kasvua samassa määrin kuin esimerkiksi Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.