Mainos

Nokian markkinaosuus nousussa

Nokian markkinaosuus maailman matkapuhelinmarkkinoista nousi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Wall Street Journalin mukaan Nokian osuus nousi edellisestä neljänneksestä lähes kaksi prosenttiyksikköä 37,2 prosenttiin. Lehden tiedot perustuvat Brittiläis-amerikkalaisen Strategy Analytics -tutkimuslaitoksen lukuihin.

Amerikkalaisen Motorolan markkinaosuudeksi laitos arvioi 17,3 prosenttia, kun luku edellisellä vuosineljänneksellä oli 15,6 prosenttia.

Samsung, Siemens ja Sony Ericsson sen sijaan menettivät markkinaosuuttaan huhti-kesäkuussa. Samsungin osuus matkapuhelinmarkkinoista putosi 9,8 prosenttiin ja Siemensin 8,5 prosenttiin. Molempien osuus putosi 0,6 prosenttiyksikköä.

Sony Ericssonin markkinaosuuden arvioidaan pudonneen 6,4 prosentista 5,2 prosenttiin.

Tutkimuslaitos arvioi matkapuhelinten kokonaistoimitusten huhti-kesäkuussa nousseen yhteensä 96,7 miljoonaan. Koko vuoden toimitusten arvioidaan nousevan 417 miljoonaan kappaleeseen.

Nokia arvioi heinäkuussa toisen vuosineljänneksen kokonaismääräksi 93 miljoonaa ja koko vuoden määräksi 400 miljoonaa kappaletta. Nokian tavoite matkapuhelinmarkkinoista on 40 prosentin markkinaosuus, ja yhtiön oma viimeisin arvio markkinaosuudestaan toisella neljänneksellä on yli 38 prosenttia.

Nokia kertoi myyneensä toisella vuosineljänneksellä yhteensä 36 miljoonaa matkapuhelinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.