Mainos

Nokian Lumioilla laimea vastaanotto Kiinassa

Huhtikuun alussa Kiinassa lanseerattujen Nokian Lumia puhelinten myynti on lähtenyt laimeasti liikkeelle. Tarjolla on neljä eri mallia: Lumia 800, Lumia 880C, Lumia 710 ja Lumia 610.

Kysely Pekingin suurimmissa kännykkämyymälöissä osoittaa, ettei ostoryntäyksestä voi puhua verrattuna ainakaan siihen, minkälaisen kaaoksen Applen iPhone 4S sai aikaan. Pekingin keskustan Apple-myymälä jouduttiin tilapäisesti sulkemaan, kun ryntäys liikkeeseen johti käsirysyyn.

Nokian Kiinan viestintäjohtaja ei halua paljastaa Lumioiden myyntilukuja.

– Voin vain kertoa, että olemme hyvin tyytyväisiä sekä kuluttajien että operaattoreiden palutteeseen, viestintäjohtaja Anna Shipley sanoo.

Kiinalaisia ostajia houkutellaan ostamaan Lumia mm. tarjoamalla suosittuja videopelejä, kuten ”Fruit Ninja” sekä musiikkia vuodeksi. Nokian Lumia 800 C maksaa Pekingissä 3599 juania, eli noin 450 euroa. Lumia 610 maksaa 225 euroa.

Nokian lippulaiva Lumia 900 tulee markkinoille kesäkuun loppuun mennessä. Sen hinta nousee noin 500 euroon.

Kiina on maailman suurin matkapuhelinten markkina. Vielä viisi vuotta sitten Nokian puhelinten markkinaosuus oli Kiinassa 45 prosenttia, kun se nyt on alle 15 prosenttia. Sen markkinaosuuksia ovat vieneet Samsungin ja iPhonen lisäksi myös kiinalaiset merkit, kuten Huawei ja ZTE. Nokia on ryhtynyt kehittämään pelkästään Kiinan markkinoille tarkoitettuja puhelimia yhteistyössä operaattoreiden ja internetyhtiöiden kanssa.

Kiina on Nokialle yhä keskeisempi markkina-alue myös kalliimman hintaluokan älypuhelimissa. Kiinan luksustavaraoiden arvioidaan kasvavan tänä vuonna noin 20 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.