Mainos

Nokian lakon sovittelu jakaa leirejä

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) vetoaa Nokian Paperi Oy:n lakkokiistan ratkaisun puolesta. Ihalainen ehdottaa kolmiosaista sopimusta tilanteen laukaisemiseksi.

Teollisuus taasen torjuu SAK:n tavan lopettaa lakko. Teollisuuden ja työnanatajien TT:n varatoimitusjohtaja Tapani Kahri pitää koko SAK:n sopuyritystä yllättävänä, koska hänen mielestään kiistanalaisista asioista on jo sovittu. Voimassaolevan sopimuskauden loppuun asti pitäisi Ihalaisen mielestä jatkaa entisiä työ- ja palkkaehtoja. Toiseksi Ihalainen toivoo metsäalan osapuolten aloittavan uudelleen alakohtaiset neuvottelut, joissa haetaan ratkaisua ulkopuolisen työvoiman käytön periaatteisiin.

-Näiden neuvottelujen ratkettua sovelletaan syntynyttä neuvottelutulosta Nokian paperitehtaan kunnossapitotehtäviin, Ihalainen ehdotti tiistaina.

Ihalainen toivoo osapuolten ottavan kantaa ehdotukseen vuorokauden aikana. Ihalainen korostaa, että ehdotus ei ole suunnattu kritiikiksi valtakunnansovittelija Juhani Saloniukselle, joka on yrittänyt sopua osapuolten välille.

TT: Uudet neuvottelut tarpeettomia

Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton TT:n varatoimitusjohtaja Tapani Kahri sanoo, että tapana ei ole yleensä neuvotella uudelleen asioista, joista yhteisymmärrys on jo olemassa.

-On yllättävää, että SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen syyttää työnantajia neuvotteluhaluttomuudesta Nokian Paperin kunnossapidon työehtoja koskevassa asiassa, joka on sovittu jo runsaat kaksi vuotta sitten, Kahri sanoi tänään. Kahri pitää Ihalaisen ehdotusta erikoisena.

Kahri sanoo, että Metsäteollisuuden ja Paperiliiton neuvottelut ulkopuolisen työvoiman käytön periaatteista jatkuvat edelleen. -Loppuunsaattamisella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä jo sovitun Nokian Paperin järjestelyn kanssa, Kahri sanoo.

Kahri ei pidä todennäköisenä, että meneillään olevat sopimusrajoja koskevat kiistat voitaisiin ratkaista nyt nopeasti. Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Mauri Moren on samaa mieltä.

-On vaikea ajatella, että paperin erityiskysymyksiä voitaisiin ratkaista ainakaan ennen tupoa, Moren sanoi Kirkniemessä tänään. -Alakohtaiset ongelmat eivät ole vain paperialaa vaan koko työmarkkinakenttää koskevia, Moren huomauttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.