Mainos

Nokian kurssi syöksyyn - analyytikko kommentoi

Piakkoin toisen vuosineljänneksen tuloksen julkistamisen jälkeen Nokian osakekurssi kääntyi rankkaan laskuun.

Tällä hetkellä alamäki on jo kymmenen prosentin luokkaa. Alimmillaan Nokian osakkeita on vaihdettu pörssissä 9,9 euron hinnalla.

Nokia onnistui tuloksellaan silti ylittämään muun muassa Reutersin analyytikkojen odotukset.

Volyymi arvioita parempi

Pohjolan analyytikko Hannu Rauhalan mukaan tuloksen päälinjat olivat kuitenkin odotusten mukaisia.

- Markkinakoko oli hieman parempi kuin odotettiin ja sen myötä myös volyymi eli kappalemyynti oli odotuksia parempi, hän kommentoi.

- Sen sijaan keskihintojen lasku oli kovempaa kuin mitä oli arvioitu ja ohjeistukset tälle toiselle vuosipuoliskolle olivat selkeästi alle sen mitä esimerkiksi itse odotin. Tämä on selkeä pettymys, koska ajateltiin, että säästötoimenpiteiden vaikutus alkaisi näkyä nopeammin.

Nokia laski omaa markkinaosuustavoitettaan puhelinmyynnissä ja matkapuhelinverkoissa, samoin puhelinpuolen kannattavuustavoitetta.

- Matkapuhelimien kappalemääräisessä myynnissä laskun odotetaan hidastuvan loppuvuotta kohti. Kaikki yritykset joutuvat turvautumaan tiukkaan menokuuriin. Nokia tekee kokoajan toimia, jotta kannattavuus saataisiin vanhalle tasolle, mutta tässä poikkeuksellisen vaikeassa markkinatilanteessa toimenpiteiden vaikutus näkyy pidemmällä ajalla, arvioi analyytikko Rauhala.

Tulos linjassa Sony Ericssonin kanssa

Kappalemääräisen markkinan on arvioitu laskevan noin 10 prosenttia, ja samaan aikaan alan kilpailu on kovaa. Analyytikko Rauhala näkee Nokian tuloksen samanlinjaisena kuin Sony Ericssonin aiemmin tänään julkistaman tuloksen. Taloudellinen tilanne heijastuu alaan kuin alaan.

- Operaattorit ovat hyvin varovaisia investointien suhteen, samoin kuluttajat ovat oman kulutuskäyttäytymisen suhteen. Tämä näkyy myös muussa elektroniikassa kuin matkapuhelimissa, sillä kysyntä kohdistuu muussakin elektroniikassa halvimpiin malleihin, Rauhala sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.