Mainos

Nokian kurssi noussut koko päivän, kiitos Samsungin

Yhdysvaltalaisoikeuden päätös tuomita teknologiayhtiö Samsung patenttikorvauksiin Applelle on siivittänyt Nokian osakkeen tänään roimaan nousuun.

Nokian osake oli päivän aikana Helsingissä lähes kymmenen prosentin nosteessa. New Yorkissa Nokian osake ponkaisi pörssikaupan alkaessa niin ikään lähes kymmenen prosentin nousuun. Helsingin pörssissä Nokian osake päätyi päivän päätteeksi reilun seitsemän prosentin nousuun ja yleisindeksi oli 1,3 prosenttia plussan puolella.

Samsungin osake sen sijaan romahti Etelä-Korean pörssissä 7,5 prosenttia, mikä oli Samsungin jyrkin päiväkohtainen kurssilasku lähes neljään vuoteen. Siitä huolimatta Samsungin osakekurssi on yhä 75 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten.

Yhdysvaltalainen tuomioistuin katsoi viikonvaihteessa, että Samsungin tietyissä puhelimissa ja taulutietokoneissa on kopioitu Applen iPhonen ja iPadin ominaisuuksia. Yli miljardin dollarin korvauksiin tuomittu Samsung aikoo valittaa päätöksestä.

Uudet mallit ratkaisevat

Rajusta kurssireaktiosta huolimatta monet asiantuntijat arvioivat, ettei patenttipäätös välttämättä ole kovin rankka isku Samsungille, joka on rynninyt Android-laitteillaan älypuhelinten markkinajohtajaksi Applen ohi.

Esimerkiksi pankkiiriliike Morgan Stanley arvioi tuoreeltaan, että Samsung kykenee todennäköisesti tuomaan hyvinkin nopeasti markkinoille uusia tuotteita, jotka eivät riko kiisteltyjä Applen patentteja. Lisäksi Applella ja Samsungilla on menossa muita patenttiriitoja, joista osa saattaa kääntyä Samsungin voitoksi.

Toisaalta Apple saattaa laajentaa kiistan koskemaan myös Samsungin uutta lippulaivatuotetta Galaxy S III:a, jota viikonvaihteen päätös ei vielä koskenut.

Nokian kannalta olennaisinta on kuitenkin, onnistuuko se tuomaan markkinoille sellaisia uusia laitteita, joista kuluttajat innostuvat.

Nokian uumoillaan julkistavan uudet Windows Phone -puhelimensa syyskuun 5. päivänä, kun se pitää yhteisen tiedotustilaisuuden Microsoftin kanssa.

(MTV3 - AFP- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.