Mainos

Nokian, Koneen ja Radiolinjan toimistojätit Espoon Keilalahteen

Espoon Otaniemen-Keilalahden alueelle on kaavoitettu kolmen suuren yrityksen jättitoimistot. Pääkaupunkiseudun kalleimmalle tonttimaalle on määrä rakentaa Nokian, Koneen ja Radiolinjan toimistotalot, joiden yhteenlaskettu kerrosneliöiden määrä on 44500. Neliömäärä vastaa noin 1500-1700 työpaikkaa. Yrityskolmikko edustaa kotimaista korkeaa teknologiaa, joten suurtoimistojen rakentaminen sopii hyvin Espoon tavoitteisiin. Kaupunki pyrkii kehittymään Pohjois-Euroopan teknologiakeskukseksi. Espoon kaupunginhallitus ilmoitti tiistaina aikataulutavoitteen, jonka mukaan Otaniemen-Keilalahden alueella olisi vielä tämän vuoden puolella kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaava. Alue on tarkoitus saada rakennusvalmiiksi kevään 1999 aikana.

Otaniemen-Keilalahden hankkeiden toteutuminen merkitsee sitä, että alueesta tulee merkittävin high-tech-yritysten keskittymä Suomessa. Keilalahti ja Otaniemen tiede-ja tutkimusyhteisö sekä Innopolin teknologiakeskus muodostavat yhteensä noin 15000 työpaikan ja 12000 opiskelijan kokonaisuuden.

Piensatama elävöittää

Keilalahden uusien suurtoimistojen maksimikorkeudeksi on suunniteltu 12 kerrosta. Maan pinnan yläpuolelle on kuitenkin määrä rakentaa myös autojen parkkikerroksia, joten käytännössä korkein rakennus nousisi 16 kerroksen korkeuteen. Keilalahdessa sijaitsevat jo nyt Nesteen ja Nokian pääkonttorit. Alueen korkein huippu, Nesteen pääkonttori, on 20 kerroksen korkuinen.

Kaavaluonnoksessa on mukana myös 300 veneen satama. Pienen sataman säilyttämisellä tähdätään siihen, että uudessa taajamassa olisi elämää myös iltaisin ja viikonloppuisin. Espoon kaupunginhallitus muistuttaa, että kuntarajat eivät saa muodostua esteeksi ns. teknologiavyöhykkeen synnylle. Otaniemen-Keilalahden alueen olisi kyettävä yhteistyöhön mm. Helsingin Ruoholahdessa ja Viikissä sijaitsevien high tech -keskittymien kanssa. Tiiviin yhteistyön uskotaan tuottavan merkittävää synergiaetua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.