Mainos

Nokian kohuväite hymyilyttää analyytikkoa

Tutkimus- ja konsultointiyritys Gartnerin analyytikko ei niele purematta kohuväitettä, jonka mukaan Nokian älypuhelinyksikkö myytäisiin Microsoftille.

Nokian strategioista usein tietoja julkisuuteen vuotanut teknologiabloggaaja Eldar Murtaz väitti Twitterissä, että Nokian ja Microsoftin johtajat tapaavat Las Vegasissa viimeistelläkseen sopimuksen älypuhelinyksikön myymisestä.

Analyytikko Carolina Milanesia viesti ei kuitenkaan vakuuta.

– Hymyilin, kun luin sen. Tämä vaikuttaa sellaiselta huhulta, joka tulee esiin sykleissä. Tuntuu siltä, että aina kuukauden, puolentoista välein asia pompahtaa esiin.

Milanesin mukaan monet seikat puhuvat kauppaa vastaan

– Olen yhä skeptinen sekä Microsoftin että Nokian näkökulmasta, että miksi niin tehtäisiin. Microsoftin näkökulmasta asiaa voisi perustella sillä, että Google on tehnyt niin, Milanesi toteaa.

– Mutta en ymmärrä, miksi Microsoft yhtäkkiä haluaisi mukaan laitteistotoimintaan. Tällä hetkellä heidän tilanteensa on hyvä, he tekevät yhteistyötä parhaiden valmistajien kanssa. Nyt riskit ovat lähinnä Nokialla, vaikkakin Microsoftilla on paljon sijoitettuna Windows-puhelimeen. Joten miksi ottaa ne riskit?

Milanesista uskottavalta ei kuulosta myöskään se, että kauppaa viimeisteltäisiin ensi viikolla Las Vegasissa järjestettävillä CES-teknologiamessuilla.

– Jos heillä olisi todella jotain mielessä, uskon, että he valitsisivat kauppapaikaksi jonkun hieman salaisemman kuin CES-messut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.