Mainos

Nokian kiistakumppani valvontaan Turkissa

Turkin viranomaiset ilmoittavat ottaneensa valvontaansa Uzanin perheelle kuuluvia yhtiöitä. Viranomaisten mukaan toimella pyritään varmistamaan, että Uzanien velkojat saavat rahansa.

Viranomaiset eivät kertoneet, kuinka monta Uzanien yhtiötä joutuu viranomaisten valvontaan. Uutistoimisto Anatolian mukaan yhtiöitä on parisataa.

Turkin pankkivakuutusvirasto ilmoitti, että Uzanit olivat jättäneet maksamatta 4,5 miljardin euron suuruiset velat Turkin valtiolle. Anatolia-uutistoimiston mukaan yhtiöiden haltuunotolla pyritään estämään myös, että Uzanit kanavoivat varojaan ulkomaille.

Viranomaiset ryhtyivät tutkimaan Uzanien yhtiöitä viime kesäkuussa Uzanien omistaman Imar-pankin epäselvyyksien ja epäiltyjen kavallusten vuoksi.

Suomessa Uzanien perhe on tullut tunnetuksi pitkään jatkuneesta oikeusjutustaan Nokian kanssa. Nokia ja Motorola ovat haastaneet Uzanien Telsim-teleoperaattorin oikeuteen kolmen miljardin euron petoksista epäiltynä.
Kesällä amerikkalainen tuomioistuin asettui Nokian ja Motorolan kannalle, mutta Uzanit ovat kertoneet valittavansa päätöksestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.