Mainos

Nokian kasvu jatkuu

Nokian hurja kasvutahti jatkui viime vuonna. Yhtiö valtasi liki kolmanneksen osuuden maailman matkapuhelinmarkkinoista. Kolmesta suuresta valmistajasta suurin häviäjä on ruotsalainen Ericsson.

Matkapuhelinosuudet

Ericsson esitteli tänään Helsingissä uusinta osaamistaan matkaviestinnässä. Päivän sana on wap eli internetyhteys matkapuhelimesta. Maailman matkapuhelinmarkkinat hypähtivät viime vuonna rajusti ylöspäin. Kaupaksi kävi yli 260 miljoonaa kännykkää, mikä merkitsee 100 miljoonan lisäystä edellisvuodesta.

Asiantuntija-arvioiden mukaan Nokia kaksinkertaisisti tuotantonsa yli 80 miljoonaan puhelimeen. Markkinaosuuksia Nokia hallitsee suvereenisti. Perässä seuraavat amerikkalainen Motorola ja ruotsalainen Ericsson. Osuuksiaan ovat menettäneet ennen kaikkea Ericsson ja pienemmät valmistajat.
Nokian menestys perustuu tehokkaaseen tuotantoon ja nopeaan tuotekehitykseen. Hyvästä toiminnasta kertoo myös se, että yhtiö ei ole kärsinyt Motorolaa ja Ericssonia vaivanneesta komponenttipulasta.

Puhelinmarkkinoiden huikean kasvun ennustetaan jatkuvan edelleen. Voittajina selviävät ne, jotka pystyvät suoltamaan markkinoille kiihtyvässä tahdissa uusia puhelinmalleja. Tämä merkitsee vaikeuksia pienille valmistajille.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.