Nokian kännykkä-tv-teknologia joutumassa vastatuuleen

Tekstin mukaan vain Nokian teknologian tulemista pakolliseksi vastustavat muun muassa Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti.

Nokian johdolla kehitetty kännykkä-tv:n teknologia on joutumassa vastatuuleen Euroopassa. EU:n komissio suositteli kesällä operaattoreille ja tv-kanaville Nokian johdolla kehitettyä DVB-H-teknologiaa, mutta nyt uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin 10 EU-maata vastustaa vain Nokian teknologian kaavailtua tulemista pakolliseksi.

Reutersin mukaan vastustajien kanta käy ilmi tekstiluonnoksesta, jota EU:n tietoliikenneministerien on määrä käsitellä tapaamisessaan huomenna.

Tekstin mukaan vain Nokian teknologian tulemista pakolliseksi vastustavat muun muassa Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti. Suomi ja Ranska sen sijaan kannattavat ajatusta.

Komissio perusteli kesällä yhden teknologian suosittelemista markkinan yhtenäisyydellä ja mittakaavaeduilla, jotka voivat tuoda kuluttajillekin halvemmat hinnat. Komissaari Vivianne Leding sanoi heinäkuussa, että hän harkitsee Nokian DVB-H-teknologian määräämistä pakolliseksi. Pakollisuuden vastustajien mielestä vain kysynnän tulisi ohjata markkinoita.

Nokian lisäksi avointa DVB-H-standardia ovat kehittäneet muutkin päätelaitevalmistajat. DVB-H:n pahimpia kilpailijoita ovat Qualcommin MediaFlo ja Samsungin T-DMB.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat