Mainos

Nokian kännykkä-tv:n teknologian kohtalo yhä auki

EU komissio yrittää asettaa Nokian teknologian ainoaksi pakolliseksi. Hankkeen vastustajat vetoavat siihen, että ainoastaan kysynnän tulisi ohjata markkinoita.

Nokian johdolla kehitetyn kännykkä-tv:n teknologian kohtalo on jäänyt edelleen auki Euroopan unionissa.

Euroopan komissio kertoi asettavansa Nokian DVB-H-teknologian pakolliseksi helmikuun loppuun mennessä, mutta useat maat ilmoittivat pyrkivänsä estämään tämän.

EU:n komissio suositteli jo kesällä operaattoreille ja tv-kanaville DVB-H-teknologiaa, ja tietoyhteiskuntakomissaari Viviane Reding sanoi harkitsevansa tämän teknologian määräämistä pakolliseksi. Eilen uutistoimisto Reuters kertoi kuitenkin, että ainakin 10 EU-maata vastustaisi suunnitelmaa.

Komissio on perustellut vain yhden teknologian suosittelemista markkinan yhtenäisyydellä ja mittakaavaeduilla, jotka voivat tuoda kuluttajillekin halvemmat hinnat.

Pakollisuuden vastustajien mielestä kuitenkin vain kysynnän tulisi ohjata markkinoita. Vain Nokian teknologian tulemista pakolliseksi ovat vastustaneet muun muassa Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti, kun taas Suomi ja Ranska ovat kannattaneet sitä.

Komission mukaan ajatusta vastustavien tulisi saada puolelleen nyt kahden kolmanneksen enemmistö EU-maista, jotta komission suunnitelma estyisi. Britannia ilmoitti heti tuoreeltaan, että vastustajat aikovat yrittää tätä.

Nokian lisäksi avointa DVB-H-standardia ovat kehittäneet muutkin päätelaitevalmistajat. DVB-H:n pahimpia kilpailijoita ovat Qualcommin MediaFlo ja Samsungin T-DMB.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.