Mainos

Nokian kaaoksen syvyys yllätti

Nokian pitkä ajelehtiminen ajopuuna sekä kaaoksen syvyys ja laajuus yllättivät toisen Operaatio Elop –kirjan kirjoittajista.

Yllätys oli myös nokialaisten poikkeuksellinen sitoutumien yhtiöön. Nokialaiset puhuivat yhtiöstä lämpimästi kuin vanhasta heilasta. 

– Usko ja toivo jatkuivat pitkään kaikkien vaikeiden vuosien läpi, kertoo toimittaja Merina Salminen

Romahdus tuli, kun Lumiat eivät menestyneet. Se oli Salmisen mukaan viimeinen oljenkorsi, joka katkaisi kamelin selän. Syynä oli se, ettei vanha menestyksen kaava enää toiminutkaan. 

– Nokian menestys oli aikaisemmin noudattanut kaavaa, jossa aina tuli voittajapuhelin ja siitä saatiin taas kassa täyteen rahaa. Uskottiin, että ensimmäiset Lumiat ovat näitä voittajapuhelimia, mutta kilpailutilanne oli muuttunut niin dramaattisesti, että se ei enää toiminut. 

Yt-kierre viimeinen niitti

Kun tunnelma romahti ja yhtiön arjessa käytiin jatkuvia yt-neuvotteluja, tekemisen into loppui. 

Salminen kertoo, että esimerkiksi Oulussa hommat lakkasivat puoleksi vuodeksi kokonaan, kun tieto yt-neuvotteluista tuli.

– Käytännössä se tuotekehitys pysähtyi, koska ihmiset olivat epätietoisia ja jäivät odottamaan, että miten oman työpaikan käy. Se oli tietysti ihan tappavaa siinä tilanteessa, kun olisi pitänyt vimmatusti keksiä ja kehitellä asioita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.