Mainos

Nokian digikeskuksia kasaan Pietarissa

Nokia Telecommunications aloittaa digitaalikeskusten kokoonpanon Pietarissa. Kokoonpanokeskus on nykymuodossaan ensimmäinen Venäjällä.
-Venäjä on taas eräs Nokian strateginen suunta. Välillä se nukkui prinsessa Ruususen unta, kansainvälisten toimintojen johtaja Stefan Widomski sanoi tänään viitaten itänaapurin kaupan romahdukseen.

Nokia toimitti aikanaan Neuvostoliittoon mm. viranomaiskäyttöön suljettuja kiinteitä verkkoja sekä maan ensimmäiset NMT- ja GSM-verkot Moskovaan ja Pietariin.

Pietarissa on toiminut 80-luvun alusta ZAO Nokia Switching Systems -yhtiö, jossa Nokialla on osake-enemmistö. Yhtiö on kehittänyt Nokian toimittamiin laitteisiin Venäjän oloissa tarvittavia sovelluksia.

Uusi kokoonpanokeskus on osa yhtiötä, ja toimii pietarilaisen elektroniikkayhtiön Krasnaja Zarjan yhteydessä. Toistaiseksi keskus kasaa ainoastaan kiinteiden puhelinverkkojen tarvitsemia digitaalikeskuksia.

Pyrkimys kärkeen

Widomskin mukaan Nokia pyrkii tulevaisuudessa "tavoittamaan ja ohittamaan" kansainväliset kilpailijansa, ja nappaamaan takaisin Venäjän markkinoilla menettämänsä johtoaseman sekä kiinteiden että matkapuhelinverkkojen toimittajana.

Myös kännykkäkaupan kasvuun panostetaan.
-Normaali kilpailu on kova, ja sen lisäksi harmaa tuonti vaikeuttaa toimintaa kovasti, Widomski arvioi.

Hänen mukaansa matkapuhelimesta ei Venäjällä tule massatuotetta niin pitkään, kun tariffit pysyvät korkealla ja matkapuhelinverkkoja rakennetaan vitkaan. Lupapolitiikassakin olisi rukkaamisen varaa.
-Lisenssejä on liikaa, ja monilla lisenssinhaltioilla ei ole rahaa rakentaa verkkoja, Widomski valitteli.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.