Mainos

Nokian älypuhelin Greenpeacen vertailussa toiseksi ympäristöystävällisin - myös moitteita löytyi

Nokian älypuhelin N8 on selvinnyt kakkoseksi ympäristöjärjestö Greenpeacen älypuhelinvertailussa. Järjestö laittoi elektroniikkaa järjestykseen ympäristöystävällisyyttä vertaillen. Ykköseksi älypuhelinten sarjassa sijoittui Sony Ericsonin Aspen.

Vertailussa oli useita kategorioita muiden muassa pöytätietokoneille, matkapuhelimille, älypuhelimille ja näytöille.

Testiin kutsuttiin 21 elektroniikkavalmistajaa, joista 18 otti haasteen vastaan.

Suomalainen Nokia oli mukana myös matkapuhelinsarjassa Nokia X3-02:lla, joka jäi yllättäen neljänneksi viiden matkapuhelimen vertailussa. Parhaaksi tässä sarjassa ylsi Samsung GT-S7550.

Nokian kummatkin vertailussa olleet puhelimet saivat pisteitä siitä, ettei niissä ole pvc:tä, bromattuja palonestäjiä, ftalaatteja eikä berylliumia. Yllättävää oli, että X3-02:ta pudotti muun muassa kilpailijoita heikompi energiatehokkuus, sillä N8 oli toisaalta energiatehokkuudeltaan älypuhelimien sarjan paras.

Greenpeacen mukaan elektroniikkateollisuus on edennyt hyvin vaarallisimpien ympäristömyrkkyjen poistamisessa. Samoin laitteiden energiankulutuksen pienentämisessä on tapahtunut edistystä. Suuri ongelma on edelleen laitteiden elinkaaren hallinta: muovia ei kierrätetä, kierrätysjärjestelmät ovat vaihtelevia ja tuotteet jäävät nopeasti vanhanaikaisiksi. Lopputuloksena on, että suuri määrä vanhaa elektroniikkaa päätyy elektroniikkaromuksi kehittyviin maihin, jossa se aiheuttaa vaaraa niin ympäristölle kuin ihmisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.