Mainos

Nokian alihankkijat: Osaamisemme kiinnostaa muita

Nokian alihankkijat elävät yhä epätietoisuudessa. Puhelinjätiltä ei ole herunut lisätietoa siitä, miten uusi Microsoft-yhteistyö vaikuttaa alihankkijoiden toimintaan.

- Meidän täytyy investoida selvästi kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin enemmän kuin aikaisemmin ja meidän täytyy investoida koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen sellaisilla alueilla, jossa meillä ei sitä vielä välttämättä riittävästi ole. Olkoon sitten vaikka tämä Microsoft-Windows esimerkkinä, arvioi ohjelmistoyhtiö Ixonosin varatoimitusjohtaja Kari Liuska.

Jyväskyläläinen Ixonos on toiminut Nokian alihankkijana puolitoista vuotta. Aivan kuin Ixonosille, Nokia on ollut merkittävä kumppani useille kotimaisille alihankkijoille.

Nyt ohjelmistoyhtiöissä uskotaan, että meneillään oleva muutos on mahdollisuus etenkin niille, jotka toimivat ripeästi.

- Nopeasti liikkuvat yhtiöt pystyvät muutoksessa voittamaan markkinaosuutta ja saamaan uusia asiakkuuksia ja uusia liikkeitä. Samaan aikaan laiskemmat menettävät niitä, Liuska arvioi.

Epävarmuus kuitenkin jäytää alihankkijoita, sillä kahdessa viikossa heille ei ole juuri herunut lisätietoa siitä, mitä Nokian Microsoft-yhteistyö tuo tullessaan.

- Avainkysymyksiä on se, millä nopeudella tämä muutos alkaa mennä eteenpäin ja toisaalta se, minkälaisia rooleja Microsoft ja Nokia keskenään rakentavat ja minkälaisia uusia tarpeita tähän teollisuudenalaan alkaa syntyä, sanoo puolestaan Digian liiketoiminnan kehityksen johtaja Jukka Heiska.

Ohjelmistoteollisuus on alihankkijoiden mukaan vahvassa kasvussa. Suomalaisyrityksissä uskotaankin, että Nokialta vapautuva osaaminen esimerkiksi Meego-käyttöjärjestelmästä kiinnostaa alan muita toimijoita.

- Voisin kuvitella, että esimerkiksi Intel, joka oli Nokian kumppani Meegossa, on kiinnostunut näistä osaajista. Intel voisi hyvin tulla Suomeen, sanoo Liuska.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu (Kymmenen uutiset 24.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.