Mainos

Nokian alihankkija Digia aloittaa uudet yt-neuvottelut

Digia aikoo irtisanoa lisää väkeä. Ohjelmistoyhtiö aloittaa ensi viikolla uudet yt-neuvottelut, jotka saattavat johtaa jopa 190 työntekijän vähennykseen.

Digia lakkautti jo aiemmin tänä keväänä Porin toimipisteensä, mikä toi lähtöpassit yli 60 työntekijälle.

Nyt Digiasta joutuu lähtemään ihmisiä myös tukitoiminnoista. Sopimustuotekehitys - eli alihankinta esimerkiksi Nokialle - työllistää koodareita, mutta myös tukihenkilöitä kuten sihteereitä ja muuta hallintoa.

– Kun tekijäporukka pienenee näin massiivisesti, niin hallinto ympärillä pienenee, kertoo Digian toimitusjohtaja Juha Varelius.

Yt-neuvottelut koskevat Digian Mobile Solutions -ryhmän henkilöstöä Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella sekä kaikkia Lappeenrannan toimipisteen työntekijöitä. Yhteensä neuvottelujen piirissä on noin 530 henkilöä. Digiassa on töissä vajaat 1600 henkilöä. Yhtiö arvioi yt-neuvotteluiden kestävän kuusi viikkoa.

Symbian ja Meego loppuvat

Taustalla on Nokian strategiamuutos, joka vähentää töitä matkapuhelimien käyttöjärjestelmien sovelluskehityksestä. Työ- ja elinkeinoministeriöstä on aiemmin arvioitu, että Nokian alihankkijayrityksistä saattaa kadota jopa parituhatta ohjelmisto-osaajien työpaikkaa.

– Nokia on ilmoittanut, että Meego ja Symbian loppuvat. Jos kokonaismarkkinaa ajatellaan, se pienenee merkittävästi, sanoo Varelius.

Varelius uskoo irtisanottavien löytävän hyvin töitä.

– Ohjelmistoala on erilainen moneen muuhun alaan verrattuna. Aina voi opetella uusia teknologioita ja uutta tekemistä. Yrityspuolella on varmasti kysyntää erilaisissa tehtävissä, sanoo Varelius.

Symbianin osalta hän näkee, että työt päättyvät.

–En usko, että sillä alueella pystyy työllistymään.

Digia aikoo kehittää liikevaihdoltaan isompaa Enterprise Solutions -liiketoimintayksikköään kansainväliseen suuntaan ja täsmärekrytoi lisää ihmisiä yt-neuvotteluista huolimatta.

- Digialaisilla on etuasema kun paikkoja vapautuu, sanoo Varelius.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.