Mainos

Nokialta yllätystulos

Nokia ilmoitti iltapäivällä yllättäen, että yhtiön viime vuoden lopun liikevaihto ja kannattavuus olivat odotettua paremmat. Osakekohtainen tulos paranee selvästi ennakoidusta.

Nokian uusi arvio 4. neljänneksen pro forma osakekohtaiseksti tulokseksi on 0,28-0,29 euroa, kun aiempi arvio oli 0,21-0,23 euroa.

Nokian liikevaihto vuoden 2003 viimeisellä neljänneksellä oli noin 8,8 miljardia euroa, mikä on lähes samalla tasolla kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Nokia Networksin liikevaihto vuoden 2003 viimeisellä neljänneksellä oli noin 1,7 miljardia euroa, kun yhtiö oli arvioinut sen olevan vain 1,4 miljardia.

Nokia kertoo, että kausiluonteisen vaihtelun lisäksi hyvään kehitykseen vaikuttivat operaattoreiden tekemät arvioitua suuremmat investoinnit vuoden lopussa.

Nokia Mobile Phonesin liikevaihto vuoden 2003 viimeisellä neljänneksellä kasvoi neljä prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ja oli noin seitsemän miljardia euroa. Tämä johtui arvioitua paremmasta markkinoiden kehityksestä sekä Nokian vahvasta myyntivolyymista.

Nokia ei halua esittää omaa arviotaan teollisuudenalan viimeisen neljänneksen volyymikasvusta, mutta Nokia Mobile Phonesin viimeisen vuosineljänneksen myyntivolyymi oli 55,3 miljoonaa kappaletta.

- Olen tyytyväinen Nokian erinomaiseen viimeisen neljänneksen tulokseen, toteaa pääjohtaja Jorma Ollila.

- Vahva kausiluonteinen kehitys sekä Nokia Mobile Phonesissa että Nokia Networksissa ylitti jopa omat arviomme. Vahvojen myyntivolyymien ja Mobile Phonesin erinomaisen tuotejakauman ansiosta myynti oli vahvaa ja keskimääräinen myyntihinta oli edelliseen vuosineljännekseen verrattuna korkeampi. Vuoden lopun arvioitua suuremmat operaattori-investoinnit ja tuotejakauma vaikuttivat siten, että Nokia Networksin liikevaihto oli arvioitua huomattavasti suurempi ja liikevoittoprosentti oli arvioitua vahvempi, Ollila sanoo.

Nokia julkistaa viimeisen neljänneksen ja vuoden 2003 tuloksen 22.1.2004.

Nokian osake lähti positiivisten tulostietojen julkistamisen jälkeen selvään nousuun Helsingin pörssissä.

(MTV3)

(Talousuutiset 08.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.