Nokialta varoitus viallisista latureista

Nokia on aloittanut matkapuhelimien latureiden vaihto-ohjelman. Kuluttajia, jotka omistavat tietyn Nokia-merkkisen laturin suositellaan vaihtamaan kyseessä oleva laturi ilmaiseksi uuteen.

Nokia kertoo tiedotteessaan havainneensa normaalin laadunvarmistusprosessin yhteydessä laatuseikan eräissä tietyn alihankkijan valmistamissa latureissa.

Kyseisten latureiden muovikuoret voivat löystyä ja irrota paljastaen laturin sisällä olevia komponentteja. Tämä voi mahdollisesti aiheuttaa sähköiskun vaaran, jos tiettyjä sisällä olevia komponentteja kosketaan laturin ollessa kiinni pistorasiassa. Nokian tietojen mukaan tällaisia laturiin liittyviä vahinkoja ei ole tapahtunut.

Nokian viestinnästä kerrotaan MTV3:lle, että viallisia latureita on Suomessa arviolta alle 100 000 kappaletta.

Vaihto-ohjelmaan kuuluu kolme laturia.Ne ovat AC-3E ja AC-3U malleja, jotka on valmistettu 15.6. - 9.8.2009 välisenä aikana sekä AC-4U malli, joka on valmistettu 13.4. - 25.10.2009 välisenä aikana.

Näistä malleista vain AC-3E on ollut myynnissä Euroopassa, mallit AC-3U ja AC-4U ovat olleet myynnissä Pohjois-Amerikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Nokia on perustanut webbi-sivut, josta kuluttajat saavat lisätietoja ja joilta he voivat tarkistaa kuuluuko heidän laturinsa tähän vaihto-ohjelmaan.

Nokia suosittaa kuluttajia, joilla on vaihto-ohjelmaan piiriin kuuluva laturi, lopettamaan laturin käytön ja vaihtamaan sen uuteen. Vaihto on ilmainen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat