Mainos

Nokialta tulee järeä kamerapuhelin

Nokia esittelee ylihuomenna pitkään odotetun puhelinuutuuden. Kyseessä on ennakkotietojen mukaan malli nimeltä Lumia 1020, johon on saatu rakennettua 41 megapikselin kamera.

Kyseistä kameraa on odoteltu Lumia-sarjaan siitä lähtien, kun Nokia viime vuoden helmikuussa esitteli sen Symbian-alustan 808 PureView -puhelimessa.

Odotus on, että Nokia saa uutuuden myyntiin nopeasti, ainakin Yhdysvaltojen markkinoille jo heinäkuussa. Suomessa ja muualla Euroopassa saadaan todennäköisesti odottaa.

Auttaako uutuus kasvattamaan Nokian edelleen kovin ohkaista siivua älypuhelinmarkkinoista? Nokia saa varmasti uutuudelleen näkyvyyttä, mutta myynnin näkymät ovat hankalammat. Markkinoilla suositaan nyt edullisempia älypuhelinmalleja. Talouden taantuman myötä moni kuluttaja pihtaa, etsii halvempia vaihtoehtoja tai päättää, että vanha puhelin saa vielä kelvata.

Viime aikoina onkin kiirinyt tietoa, että sekä Samsung että Apple ja muut valmistajat ovat joutuneet korjaamaan myyntiarvioitaan alaspäin.

Nokian ja Windows-puhelinten myynnin jarruna on edelleen puutteellinen sovellusvalikoima. Windows-puhelimille tulee jatkuvasti lisää sovelluksia, mutta uudet innovaatiot tulevat yhä ensin Applelle ja Androideille.

Myyntiä kytätään

Nokian viime aikojen myyntimääristä saadaan tietoa ensi viikon torstaina, kun yhtiö julkistaa huhti-kesäkuun tuloksensa. Viime osavuosikatsauksen yhteydessä toimitusjohtaja Stephen Elop vakuutti, että Lumia-myynti jatkaa kasvuaan entistä nopeampaa vauhtia. Jotta Elopin ennuste pitäisi kutinsa, Lumioiden myynnin pitää olla toisella neljänneksellä vähintään 7,1 miljoonaa kappaletta.

Samalla jatkuvat pohdiskelut Nokian seuraavista siirroista. Spekulaatio puhelinvalmistuksen myynnistä on jatkunut viime viikkoina, ja ehdokkaina on väläytelty kiinalaista Huaweita ja yhteistyökumppani Microsoftia.

Suunnitelma ostaa Siemensin osuus Nokia Siemens Networksista on sekin antanut vauhtia spekulaatioille, että uusia rakennemuutoksia on tulossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.