Mainos

Nokialta 5,5 miljoonaa Kosovon pakolaisille

Nokia on lahjoittanut 5,5 miljoonaa markkaa Kosovon pakolaisten humanitääriseen apuun. Lahjoitus tehtiin tänään Suomen Punaisen Ristin kautta.

Nokia on ilmoittanut haluavansa myötävaikuttaa lahjoituksellaan siihen, että apua kriisialueelle saadaan nopeasti ja niihin kohteisiin, joissa sitä tarvitaan.
-Halusimme tehdä tuntuvan lahjoituksen. 5,5 miljoonaa Suomen markkaa on noin miljoona dollaria ja se tuntui sopivalta avustussummalta. Kriisi on koskettanut monia, ja yksityisten kansalaisten ohella halusimme yrityksenä antaa apuamme alueelle, apulaisjohtaja Liisa Nyyssönen Nokian yhtymäviestinnästä kertoo.

Nyyssösen mukaan erilaisia avustuskeinoja mietittiin ennen lahjoitusta. Nokialta on kyselty mm. laitelahjoituksia pakolaisalueille, mutta nopean kriisiavun antaminen avustusjärjestön kautta tuntui lopulta parhaimmalta vaihtoehdolta. Nyyssönen mainitsee, ettei nyt tehty lahjoitus sulje pois mahdollisia muita avustuskeinoja.

Suomen Lionseilta miljoona markkaa Kosovoon

Suomen Lions-klubit lahjoittivat tänään Helsingissä Suomen Punaiselle Ristille miljoona markkaa Kosovon avustustyöhön. SPR:n keräys Kosovon työhön on tuottanut jo yli 24 miljoonaa markkaa. SPR:lle annettu lahjoitus on koottu Suomen yli 900 Lions-klubilta, joihin kuuluu lähes 29 000 jäsentä. Lahjoitusvarat ovat pääasiassa Lions-klubien katastrofirahastojen varoja. Osa lahjoituksesta on peräisin parhaillaan meneillään olevasta Punainen Sulka -kampanjasta.

Sulkakeräyksestä saadut rahat suunnataan kampanjan toimintaidean mukaisesti Kosovon vanhusten hyväksi.
-Koskaan aiemmin emme ole tehneet näin nopeasti näin suurta lahjoitusta mihinkään keräykseen. Aito huoli ihmisistä sai kenttäväkemme toimimaan nyt erittäin ripeästi ja tehokkaasti, sanoi Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Jouko Ruissalo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.